Dramatična završnica

Zbog svađe oko Vukojevića, Zoran Mamić naprasno napustio klupu

Ivana Vaupotić

Foto D. Lovrović

Foto D. Lovrović



ZAGREB Završnica derbija potvrdila je da izvršni predsjednik »Dinama« Zdravko Mamić odijela mijenja, ali ćud nikada. Naime, njegova intervencija i inzistiranje na ulasku Ognjena Vukojevića u 83. minuti utakmice je natjerala trenera Zorana Mamića na naprasni odlazak s klupe i stadiona Maksimir.


Sve je počelo nekoliko minuta ranije, kada su tribine počele skandirati: »Ogi! Ogi!« U tim trenucima Zoran Mamić je pripremao drugog vratara Marka Mikulića za zamjenu, a Zdravko Mamić je iz petnaestak metara udaljene svečane lože urlao i gestikulirao da u igru mora ući Vukojević.


Nakon toga je na modroj klupi nastala zbrka. Zoran Mamić i Vukojević izmijenili su nekoliko rečenica koje, sudeći po gestikulaciji, nisu sadržavale međusobno poštovanje, a Mikulić je već otišao kod četvrtog suca Duje Strukana na zamjenu. Na kraju je u igru ušao Vukojević, dok je Zoran Mamić istovremeno odmahnuo rukom prema svečanoj loži i napustio klupu i stadion.




Modra služba za odnose s javnošću na press konferenciju nakon utakmice je dovela ozlijeđenog kapetana Domagoja Antolića i njegovog zamjenika Arijana Ademija. To je definitivno potvrdilo da je Zoran Mamić u tim trenucima bio daleko od Maksimirske 128. Naravno, igrači nisu htjeli komentirati odlazak trenera nakon intervencije prvog operativca kluba.


S druge strane, ni trener »Rijeke« Matjaž Kek nije se pojavio na službenoj press konferenciji. Umjesto njega stigao je pomoćni trener Vjekoslav Miletić, koji je dao kratki rezime utakmice.


– Nakon ovakvog rezultata teško je nešto reći. Loše smo ušli u utakmicu i primili rani gol. Uspostavili smo nekakvu ravnotežu, ali primili smo drugi gol iz prvog idućeg udarca u okvir. Nakon jedanaesterca smo znali da je sve gotovo – zaključio je Miletić.