Prekid svih nogometnih aktivnosti

Zbog napada na Fenerbahceov autobus prekinuto tursko prvenstvo

Hina

Foto Reuters

Foto Reuters

Tursko nogometno prvenstvo prekinuto je na tjedan dana zbog napada vatrenim oružjem na Fenerbahceov autobus u kojemu su se nalazili igrači nakon subotnjeg gostovanja kod Rizespora, objavio je Turski nogometni savez nakon sastanka s ministrom sporta



ISTANBUL – Tursko nogometno prvenstvo prekinuto je na tjedan dana zbog napada vatrenim oružjem na Fenerbahceov autobus u kojemu su se nalazili igrači nakon subotnjeg gostovanja kod Rizespora, objavio je Turski nogometni savez nakon sastanka s ministrom sporta.


»Vjerujemo kako se radilo o terorističkom napadu kojemu cilj nije bio Fenerbahce, već cjelokupni turski sport i zato smo odlučili odgoditi sve prvenstvene i kup utakmice na tjedan dana«, izjavio je predsjednik saveza Yildirim.


Ova je odluka donesena dan nakon što je Fenerbahce zatražio prekid svih nogometnih aktivnosti dok se ne razriješi situacija oko napada na njihov autobus.




»S obzirom da je prolivena krv, vrijeme je da nogomet stane. Prema našem mišljenju natjecanje mora biti prekinuto dok se ne razjasni napad i osjećaji navijača Fenerbahcea ne budu zadovoljeni«, objavio je Fenerbahce.


U napadu na autobus ranjen je vozač, dok nitko od igrača nije stradao.


Fenerbahce se našao na udaru navijača suparničkih klubova zbog optužbi za namještanje rezultata s kojima ga se povezuje posljednjih nekoliko mjeseci.


Na ljestvici turskog prvenstva osam kola prije kraja vodeći je Galatasaray sa 58 bodova, Fenerbahce je drugi sa 56, a Besiktas, kojega vodi bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić, treći sa 54 i utakmicom manje.