Skupština ECA-e u Splitu

ZVONIMIR BOBAN: Vjerujem da bi kroz godinu dana VAR mogao biti uveden na HNL stadione

P. N.

Zvone Boban

Zvone Boban

Svugdje su kamen spoticanja sudačke odluke, svugdje u svijetu. Svaka treća utakmica u povijesti nogometa je bila falsificirana. Sada više neće biti tako - kaže drugi čovjek FIFA-e



SPLIT U Splitu se održava generalna skupštini Europskog udruženja nogometnih klubova (ECA). Taj skup nije propustio ni Zvonimir Boban, drugi čovjek FIFA-e, koji je podijelio s javnosti nekoliko zanimljivih razmišljanja. Osvrnuo se na finale SP-a i suđenje protiv Francuza.


– Penal je bio čist, ali kada si navijač, pogotovo u finalu Svjetskog prvenstva za svoju zemlju ne vidiš stvari onakve kakve jesu – ustvrdio je Boban te podcrtao da je VAR odigrao pozitivnu ulogu u Rusiji.


– Mislim da je to velika stvar za nogomet, da rezultat bude pošteniji. On ne mijenja igru jer se na ovom svjetskom prvenstvu igralo dvije minute duže nego na prošlom. Što se nastupa Hrvatske tiče moramo se osvjestiti od onoga što smo doživjeli na Svjetskom prvenstvu. To je bila velika magija, povijest, prelijepo. Hvala dečkima, stožeru, HNS-u, svima koji su odradili vrhunski posao. Sada se ide dalje, u nogometu se brzo zaboravljaju stvari, ali ovo će biti teško zaboraviti.




Sve glasnije se govori o uvođenju VAR-a u HNL.


– Svugdje su kamen spoticanja sudačke odluke, svugdje u svijetu. Svaka treća utakmica u povijesti nogometa je bila falsificirana. Sada više neće biti tako. Hrvatski nogometni savez nam je poslao pismo da želi uvesti VAR, ali to je jedan proces od godinu dana rada, puno ljudi koji moraju biti uključeni da se to implicira. Vjerujem da bi kroz godinu dana trebali biti spremni. To nije samo s hrvatskom ligom, tako je sa svima. Nacionalni stadion? To je nonsens! – zaključio je Boban.


Inače, na generalnoj skupštini ECA sudjelovali su predstavnici Rijeke, Hajduka i Dinama. Za njih je najzanimljiva informacija da UEFA razmišlja o uvođenju novog europskog klupskog natjecanje koje bi trebalo predstavljati utjehu za sve one klubove koji se ne mogu plasirati u Ligu prvaka ili Europsku ligu. Nije još poznato o kakvom je natjecanju riječ, ali se zna da bi trebalo početi u sezoni 2021./22. i trajati najmanje tri sezone.