Gordi Albion

Waddle: Igra Engleske je dosadna, pustite igrače da driblaju

Hina

Harry Kane, Foto: REUTERS

Harry Kane, Foto: REUTERS

Waddle smatra da je igra nacionalne momčadi neatraktivna, a krivce vidi u trenerima koji rade u klupskim akademijama.



Iako je Engleska uvjerljivo izborila plasman na SP 2018. bivši reprezentativac Chris Waddle (56) smatra da je igra reprezentacije dosadna.


U skupini sa Slovačkom, Škotskom, Slovenijom, Litvom i Maltom reprezentacija Engleske je uvjerljivo osvojila prvo mjesto sa osam pobjeda i dva remija, ali Waddle smatra da je igra nacionalne momčadi neatraktivna, a krivce vidi u trenerima koji rade u klupskim akademijama.


»Akademije su prepune trenera, sve je previše organizirano i šablonizirano. Klince stalno opterećuju nogometom sa dva dodira i onda dobijete igrače koji su fizički odlično pripremljeni, ali na utakmici to izgleda ovako -ja odigram dodavanje od 10 metara suigraču, on proslijedi drugome za još 10 metara, a onda treći vrati loptu unatrag. Pustite ih da driblaju«, izjavio je Waddle, koji je s Engleskom bio u polufinalu SP 1990.




Ipak, Waddle vidi nadu u mladoj generaciji igrača, koju predvode Harry Kane, Dele Alli i Marcus Rashford. »Engleska može igrati atraktivnije, ali igračima treba skinuti okove«, dodao je Waddle.