Serie A

Vratar Beneventa zabio Milanu za povijesni bod, pogodak Kalinića

Hina

Reuters

Reuters



RIM– Najgora momčad talijanskog prvenstva Benevento osvojio je prvi bod ove sezone nakon što je u 15. kolu Serie A odigrao 2-2 protiv Milana i to nakon što je izjednačio golom vratara Alberta Brignolioja u petoj minuti sudačke nadoknade.


Benevento je tako osvojio povijesni prvi bod u elitnom razredu talijanskog nogometa.


Gosti su vodili 1-0 i 2-1, ali Benevento se nije predavao i uspio je otkinuti bod Milanu koji je produžio krizu rezultata i pod vodstvom novog trenera Gennara Gattusa,.




Milan je poveo u 38. minuti golom Giacoma Bonaventure i činilo se kako će ‘Rossoneri’ nastaviti crni niz Beneventa. Međutim, George Puscas je izjednačio u 50. minuti. Osam minuta kasnije Nikola Kalinić je zabio glavom za 2-1 prekinuvši golgeterski post koji je trajao više od mjesec dana. Hrvatskom napadaču bio je tek četvrti pogodak za Milan u prvenstvu ove sezone.


Kada je u 75. minuti isključen Alessio Romagnoli, domaćin je jurnuo po izjednačenje. I trud se isplatio u petoj minuti sudačke nadoknade kada je vratar Brignoli zabio za 2-2. Cataldi je ubacio iz slobodnog udarca s lijeve strane, a Brignoli  sjajnim udarcem glavom svladao svog kolegu Gianluigija Donnarummu.


“Zažmirio sam i udario loptu glavom. Nisam mogao vjerovati kada sam vidio da je ušla u mrežu,” kazao je Brignoli koji je postao prvi vratar u Serie A koji je zabio pogodak nakon što je to uspjelo Massimu Taibiju za Regginu 2001. godine.


“Teško je opisati sreću nakon što smo osvojili prvi bod. Nadam se kako nećemo na ovome stati, sada će nam biti lakše,” dodala je ‘jedinica’ Beneventa.


Sasvim očekivano u redovima Milana vladao je očaj. Posebice jer su postali prvi klub kojem je ‘fenjeraš’ nakon 14 poraza uzeo bod.


“Znali smo da Benevento unatoč porazima u posljednje vrijeme igra puno bolje, nažalost prvi bod su osvojili protiv nas. Ispred nas je dugačak i naporan put kako bi pronašli pravu igru,” kazao je Gattuso.


Milan nakon 15 utakmica ima tek 21 bod na sedmom mjestu ljestvice. Vodeći Napoli ima 31 bod. Benevento je posljednji s bodom.