Izborno vrijeme u fifi

Vodeći europski klubovi podržali Infantina

Hina

Infantino

Infantino

Podršku glavnom tajniku Europske nogometne federacije (UEFA) nedavno su pružili i ugledni treneri Alex Ferguson, Jose Mourinho i Fabio Capello, a iza njegove kandidature stoji i UEFA, te Južnoamerička nogometna federacija (CONMEBOL)



Europsko udruženje nogometnih klubova (ECA) podržalo je kandidaturu Giannija Infantina za predsjednika Međunarodne nogometne federacije (FIFA).


“Infantini ima sve potrebne vještine za obavljanje takvog posla. On je bio instrument u stvaranju kvalitetnih odnosa između UEFA-e i ECA,” kazao je dopredsjednik ECA Umberto Gandini.


ECA je formirana u siječnju 2008. godine kao zamjena za G14 skupinu i Forum europskih klubova. Trenutačno broji više od 200 klubova među kojima i velikane kao što su Real Madrid, Barcelona, Bayern, Juventus, Manchester United, Liverpool… Članovi ECA-e su i hrvatski prvoligaši Dinamo, Hajduk i Rijeka.




Podršku glavnom tajniku Europske nogometne federacije (UEFA) nedavno su pružili i ugledni treneri Alex Ferguson, Jose Mourinho i Fabio Capello, a iza njegove kandidature stoji i UEFA, te Južnoamerička nogometna federacija (CONMEBOL).


Pored Infantina kandidati za predsjednika krovne nogometne organizacije su i jordanski princ Ali bin Al Hussein, bivši dopredsjednik FIFA-e Jerome Champagne, južnoafrički tajkun Tokyo Sexwale, te predsjednik Azijske nogometne federacije šeik Salman Bin Ebrahim Al-Khalifa.