Od spasitelja do nepoželjnih

Vlasnici talijanskog velikana spremni prodati klub zbog nezadovoljstva navijača

Hina

REUTERS

REUTERS

Obitelj Della Valle, inače vlasnici tvornice cipela, preuzeli su upravljanje klubom 2002., kada je Fiorentina zbog financijskih problema bila u četvrtoj ligi te se posljednjih godina momčad iz Firence ustabilila u gornjoj polovici ljestvice Serie A



Vlasnici talijanskog nogometnog prvoligaša Fiorentine, članovi kojega su trenutačno i trojica hrvatskih igrača Nikola Kalinić, Milan Badelj i Hrvoje Milić, obitelj Della Valle odlučili su prodati klub, a kao razlog su naveli nezadovoljstvo navijača načinom na koji se upravlja.


»Vlasnici Fiorentine, imajući u vidu nezadovoljstvo navijača, objavljuju kako su u potpunosti spremni napustiti klub i prepustiti ga onima koji će ga voditi na adekvatniji način. Vrijeme je da oni koji vole ljubičasti dres i koji misle da mogu uspješnije voditi klub izađu iz anonimnosti«, stoji u klupskom priopćenju.


Obitelj Della Valle, inače vlasnici tvornice cipela, preuzeli su upravljanje klubom 2002., kada je Fiorentina zbog financijskih problema bila u četvrtoj ligi te se posljednjih godina momčad iz Firence ustabilila u gornjoj polovici ljestvice Serie A.




No, navijači su nezadovoljni jer se već duže vrijeme špekulira s odlascima najboljih igrača među kojima je i naš reprezentativni napadač Kalinić, kao i španjolski veznjak Borja Valero, koji je ljubimac navijača.


Stoga su prošloga tjedna na stadionu osvanuli transparenti na kojima je pisalo: »Prodali biste i dim svijeća« i »Della Valle odlazite«.