Dugogodišnji trener Pomorca 1921

Vladimir Jerić: “Viši rang je naš cilj i to ne krijemo”

Denis Frančišković

Vladimir Jerić/Foto D. ŠKOMRLJ

Vladimir Jerić/Foto D. ŠKOMRLJ

Ako nam se uspije sve skupa poklopiti, onda vjerujem da ćemo uspjeti u našoj namjeri. Za sada nam ide dobro i rezultat nas prati. Ozračje u klubu i oko njega je dobro, stremimo svom cilju - kaže trener Kostrenjana



KOSTRENA Kostrenski »pomorci« i više su nego uvjerljivo okončali prvi dio plovidbe prvim razredom županijske lige. Sastav Vladimira Jerića lider je prvenstva i jesenski prvak sa samo jednim remijem i jednim porazom, tri zaveslaja ispred Halubjana. Rječina i Risnjak zaostaju čak devet bodova…


– Jako dobro smo odradili polusezonu, izuzme li se lošija prezentacija na Brnasima. Lošije je bilo i u utakmici protiv Omladinca gdje smo se malo kasnije kompletirali. Drugo je bilo jako dobro, dečki su sve odradili kvalitetno i maksimalno korektno. S time je došao i rezultat koji nam je trebao da nas sve malo digne, jer želja nam je Pomorac dignuti na jednu višu razinu odnosno u ligu više ako to bude moguće – kaže Vladimir Jerić, trener Kostrenjana i dodaje: – Nadamo se da ćemo i na proljeće nastaviti u takvom ritmu pa ćemo vidjeti što će nam to donijeti krajem svibnja.


Burić i Devčić


»Pomorci« su lošije startali odigravši neriješeno na Gmajni (3:3) protiv Omladinca. Problem je predstavljalo i kasnije priključivanje Edija Burića i Vanje Devčića, prinova iz Kraljevice.




– Krenuli smo s dosta novih igrača, a ključni igrači došli su nam kasnije. Kasnije je sve to sjelo na svoje mjesto jer Devčić i Burić su iskusni igrači, a dobro su se uklopili i naši mlađi igrači. Dogodila se i ta kemija između njih i rezultat nije izostao. Prinove iz Kraljevice? Pa u našim razgovorima dečki su rekli da ako se na Oštrom bude igrala liga više da oni to ne mogu pratiti glede treninga i putovanja. To je dosta zahtjevnija liga u odnosu na našu. I dečkima se svidio naš plan kako vidimo Pomorac u budućnosti. Burić i Devčić jako su puno pridonijeli kvaliteti naše igre – dodaje Jerić.


Trener »pomoraca« nikog ne želi posebno isticati, želi da kolektiv i dalje bude forte momčadi.


– Djelovali smo prije svega dobro kao momčad. Sigurno da od iskusnijih igrača, sada kad su već šest mjeseci zajedno, očekujemo još više. Želim da nakon priprema budemo uigraniji i bolji. Raduje što su dečki dobra klapa i van terena. Možemo u drugom dijelu biti još bolji nego prije – tvrdi Jerić.



U Žuknici se dugo govori i o izgradnji pomoćnog igrališta s umjetnom travom. Ova godina mogla bi biti ključna.– Rečeno je da pomoćno igralište ulazi u proračun za 2020. godinu. Do 2021. i stote godišnjice kluba vjerujem da ćemo imati dobar travnjak s umjetnom travom. Spominju se i neki zahvati na zgradi uprave koja bi se trebala obnoviti. Pomoćni teren bi spasio klub i to narednih desetak i više godina. Imamo oko 180 djece, radi se dobro u omladinskoj školi i još jedan teren nasušno nam je potreban za sve željene programe – kaže Jerić.


Zanimljivo proljeće


Jedini poraz doživljen je na Brnasima, a i Viškovljani su se pokazali kao naozbiljniji pratitelj.


– Halubjan je najozbiljniji konkurent, Viškovljani također žele u ligu više. I oni i mi smo klubovi s imenom te imamo tradiciju i velike omladinske pogone. No, tu je još klubova koji mogu pomrsiti račune svima. Još su 33 boda u igri i do kraja može biti svega. Neće biti lako nikome, čeka nas jedna zanimljiva polusezona.Jerić ne bježi od toga da je razred više kranji cilj Kostrenjana. No…

– Rang više je naš cilj, to ne krijemo. No, nema pritiska niti imperativa. Ako nam se uspije sve skupa poklopiti, onda vjerujem da ćemo uspjeti u našoj namjeri. Za sada nam ide dobro i rezultat nas prati. Ozračje u klubu i oko njega je dobro, stremimo svom cilju iako se još ne zna ide li u viši rang jedan ili dva kluba – dodaje trener Pomorca 1921.


Uprava zasad dobro prati nastojanja prve momčadi…


– U Žuknici sam tri godine i nije bilo nikakvih problema. Uprava nas dobro prati, sve funkcionira jako dobro, a moja je želja da svi budemo kao jedna obitelj, od uprave do igrača i trenera. Vjerujem da će tako i ostati – zaključuje Jerić.