Vrijeme za naplatu dugova

Vešović: Nadam se da će se u četvrtak vratiti nešto dobroga iz Liegea

Ivan Volarić

Sigurno je da će Standard biti puno jači suparnik u četvrtak i da će nam biti teže upisati tri boda nego u Liegeu. Na Kantridi igramo dosta dobro i ta njihova dobra forma ne bi trebala biti presudna, iako zaslužuje pažnju – kaže 23-godišnji branič



RIJEKA » Matjaž Kek za sutrašnji ogled sa »Standardom« ne može računati na ljevonogog braniča Marina Leovca. Novopečeni hrvatski reprezentativac akomulirao je žute kartone zbog čega mora pauzirati jednu utakmicu.


Treneru »bijelih« otvaraju se dva logična riješenja kada je govora o alternativama. Prvo je da na Leovčevo mjesto pošalje Matea Bertošu, jednog od dvaju pričuvnih lijevih bekova (Lima uglavnom igra za drugu ekipu), a drugo je da posegne za oprobanim prošlosezonskim receptom koji se pokazao dosta uspješnim. Lako je moguće da će Kek na lijevu stranu zadnje linije preseliti desnoga beka Ivana Tomečaka, a na njegovu poziciju od prve minute gurnuti Marka Vešovića.



Za ogled protiv »Standarda« akreditirano je 80 novinara i fotoreportera. Standardna brojka kada su u pitanju europske utakmice »bijelih«. Iz Belgije stiže 12 izvjestitelja.





Crnogorski branič nije po dolasku na Kantridu (posudba iz Torina) puno igrao, ali je i u onom malo prilika pokazao da posjeduje značajan potencijal i kvalitetu. Uostalom, ne treba zaboraviti da je ušao na travnjak upravo tijekom gostovanja u Liegeu i postigao regularan pogodak kod vodstva »Standarda« 1:0, koji je poništen, a »Rijeka« zaustavljena u pokušaju potpunog rezultatskog preokreta.


Regularan gol


– Naravno da sam željan igre jer nisam dugo igrao. Ali, treba tek vidjet da li ću igrati u četvrtak – govori 23-godišnjak rođen u Podgorici. – Što se utakmice tiče očekuje nas ispit koji dosta toga rješava. Ako uspijemo pobijediti imamo šanse proći skupinu. Sigurno je da smo svi motivirani, ovo će biti pravi test za cijelu ekipu. Ako to uspijemo ostvariti to će predstavljati podvig. Sigurno ćemo dati sve od sebe, radimo dosta dobro i nema razloga da u četvrtak navečer ne pružimo svoj maksimum. U tom slučaju vjerujem da će sve završiti dobro.    



Gosti iz Liegea očekuju se danas na Kvarneru oko podneva. Nakon toga smjestit će se u opatijski hotel Milenij, u večernjim satima zacrtan je njihov dolazak na Kantridu. U 18.30 sati je press konferencija »Standarda«, a pola sata kasnije i trening na Kantridi.



   Momčad »Standarda« je između dviju utakmica s »Rijekom« promijenila trenera, te zaredala pobjedama u domaćem prvenstvu?


   – Pratio sam malo »Standard«, znam da je došlo do smjene trenera i da su nanizali nekoliko pobjeda. I oni će sigurno biti bolji za nijansu, a možda i više od toga, u odnosu na onu utakmicu u Liegeu. Svi smo nakon te utakmice bili iznenađeni. »Standard« je dobio, ali mi smo bili bolji, imali smo više šansi. Ispromašivali smo se, a poništen nam je i moj regularan gol. Sigurno je da će »Standard« biti puno jači suparnik u četvrtak i da će nama biti teže upisati tri boda nego u Liegeu. Gledamo sebe, gledamo kako ćemo se mi pokazati u što boljem svjetlu. »Sevilla« i »Feyenoord« su jači protivnik od njih pa smo im uspjeli parirati. Na Kantridi igramo dosta dobro i ta njihova dobra forma ne bi trebala biti presudna iako zaslužuje pažnju. Ne trebamo ih precijeniti, ali ni podcijeniti.


   Primili ste u Liegeu dva pogotka iz prekida, odnosno ubačaja s boka, što je njihovo najjače oružje?


   – U tom trenutku je to bilo tako. Ne znam da li se nešto promijenilo u njihovoj igri, da li su počeli davati golove i kroz igru. Kaznili su u Liegeu naš pad koncentracije. S druge strane mi smo odigrali dobru partiju, ali nismo uspjeli postići gol. Imali smo dosta šansi, igrali dobro. Nadam se da će se u četvrtak vratiti…


Odlučit će detalji


Zapravo, uspjeli ste postići regularan pogodak koji je ispostavilo se poništen zbog nepostojećeg zaleđa?



Sutrašnji (19 sati) ogled na Kantridi povjeren je 39-godišnjem Švicarcu Stephana Studeru kojemu će pomagati sunarodnjaci Sandro Pozzi i Jean-Yves Wicht na aut linijama, odnosno Alain Bieri i Adrien Jaccottet koji će biti iza golova, te četvrti sudac Vital Jobin.   Dužnost UEFA-ina kontrolora suđenja pripala je Bugarinu Kostadinu Gerginovu.


   – Iskreno, volio bih da nam se to vrati. Bilo bi fer da se i nama neke stvari vrate jer ove sezone bilo je dosta sudačkih pogrešaka na naš račun. Da nije bilo toga imali bismo koji bod više u Europskoj ligi, ali i u prvenstvu. Dao Bog da nam se to vrati.


   Utakmica je specifična utoliko što objema momčadima samo pobjeda donosi realne šanse za prolaz?


   – Sigurno da je to dobro za gledatelje i za samu utakmicu. Ne vjerujem da ćemo se mi, a ni oni – zaletjeti. Bit će to prava borba. Utakmicu ću odlučiti neki detalj, pad koncetracije, a mi ćemo napraviti sve da se to ne dogodi s naše strane. Nastojat ćemo iskoristiti sve što nam pruže. Takva je Europa, kažnjava i najmanji znak nepažnje.


   Zbog neigranja u klubu ispali ste barem privremeno i iz crnogorske reprezentacije?


   – Sve utakmice koje sam igrao otkada sam došao odigrao sam po meni odlično. Nisam igrao u posljednjih šest, sedam utakmica i sigurno da sam zbog toga nezadovoljan. Mogao bih zaigrati nakon dugo vremena, a ukoliko dođe do toga ja ću dati sve od sebe da pomognem ekipi. Takav sam igrač, ne bojim se ni prilike ni šanse, a što će biti u narednom razdoblju vidjet ćemo. Sigurno da sam očekivao veću minutažu po dolasku u »Rijeku«. Nisam dobio poziv u crnogorsku reprezentaciju s jedne strane opravdano. Sve polazi od kluba, a ako ne igraš ne možeš očekivati poziv – poručio je Vešović.