Trener nogometaša 'Krka'

Veljačić: Hoćemo li odskočiti ovisit će o tome kako ćemo reagirati tijekom zimskog prijelaznog roka

Ivan Volarić

Foto: Vedran Karuza

Foto: Vedran Karuza



RIJEKA Domaćim trijumfom nad »Vrapčem« (4:1) nogometaši »Krka« zaključili su prvi dio trećeligaške sezone. »Boduli« će prezimiti na trećoj poziciji, sa šest bodova minusa u odnosu na drugoplasiranu »Opatiju« i deset bodova zaostatka za  liderom »Vinogradarom«.


– Krenuli smo protiv »Vrapča« malo lošije, po onoj lako ćemo, ali na kraju smo utakmicu dobili uvjerljivo. Ubrzali smo malo protok lopte i sve je došlo na svoje. Poslije je samo bilo pitanje vremena kada ćemo i koliko golova zabiti – govori trener »Krka« Tomica Veljačić, koji unatoč velikom bodovnom zaostatku od vodećeg »Vinogradara« nije nimalo nezadovoljan s učinkom svoje momčadi nakon 17 kola.


Očekivani padovi


– Zadovoljan sam s polusezonom, ovoga puta ljestvica je pokazala realno stanje i po meni ona je jedino mjerilo svega – nastavlja trener »Bodula«. – Trenutno smo treći klub u Trećoj HNL, a da li ćemo odskočiti u drugom dijelu sezone ili ne to će ovisiti o tome kako ćemo reagirati tijekom zimskog prijelaznog roka. Trebat će nam možda još koji igrač. U principu ovo je realno stanje, »Vinogradar« i »Opatija« su jači od nas u igračkom dijelu i to je ljestvica pokazala. Krenuli smo odlično u sezonu, međutim, nakon toga je, kao što se događa u sportu, došlo do određenog pada. Žalim za dva domaća remija s HAŠK-om i »Rudarom«. S ta četiri boda  bili bismo puno bliži »Opatiji«, međutim,  nije ni sada velika razlika jer igra se na proljeće još 17 utakmica što je puno. Dugo traje prvenstvo…


Kaže Veljačić da bi volio u stanci pojačati momčad s još jednim veznjakom.– Vidjet ćemo da li ćemo u tome uspjeti. Krenut ćemo s pripremama 15. siječnja, dobro se pripremiti jer početak je vrlo bitan. Od prvih pet utakmica u nastavku sezone igramo četiri u gostima s jakim suparnicima. Te utakmice će sve pokazati. Vjerujem da ćemo ostati pri vrhu, među prve tri-četiri ekipe, a to je po meni realnost »Krka«.




Kao i svake godine, tako će se i 15. prosinca ove godine održati redovna, ali i svečana Skupština krčkog trećeligaša. Bit će to prilika da se sumira učinjeno u 2017. godini, a učinjeno je puno toga. Između ostaloga natkrivena je tribina na SRC Josip Pepi Uravić čime stadion »Krka« zadovoljio sve trećeligaške uvjete.



Prerano za iskorak


Trener »Krka« ne zvuči baš kao netko tko trenutno razmišlja o mogućem drugoligaškom iskoraku o čemu se u pola glasa govorilo u klupskim kuloarima posljednjih sezona.


– Moje osobno mišljenje je, a utemeljeno je i na kontaktima s članovima Uprave, da se ekipa najprije treba stabilizirati u Trećoj ligi. Nama je ovo tek treća godina u tom rangu natjecanja i možda bi u ovom trenutku bilo malo prerano za iskorak. Obično ti se to obije u glavu. Treba ostati još koju godinu stabilan trećeligaš, a onda se kroz poboljšanje uvjeta može razmišljati da ova županija dobije drugoligaša što bi bilo dobro za sve iz više razloga.


Igrači, Uprava i struka »Krka« prošloga su utorka imali zajedničku večeru nakon čega je prva momčad krenula na zimski raspust.


– Stvarno je iza nas naporna polusezona, igrali smo četiri srijede. To je jedan raspored koji više priliči profesionalcima nego nama koji smo poluprofesionalci. Bilo je stvarno naporno i odlučio sam da se igrače pusti da dobro odmore. Dio njih nastupit će na dvoranskom prvenstvu – zaključio je Veljačić.