Asistencija Modrića

Veliki derbi Španjolske: Barcelona i Real Madrid remizirali

Hina

Reuters

Reuters



U velikom derbiju Španjolske lige Barcelona i Real Madrid su na Nou Campu odigrali 1-1, a Real je na čelu sačuvao šest bodova prednosti ispred Katalonaca.


U jednom od najgorih derbija u zadnje vrijeme Real se spasio poraza u zadnjoj minuti golom Sergia Ramosa na dodavanje našeg Luke Modrića, dok je Barcelona vodila golom Luisa Suareza u 53. minuti.


Prvo poluvrijeme bilo je za zaborav, obje momčadi su djelovale uspavano, pogotovu Barcelona koja nije uputila ni šut prema golu. Real je u završnici poluvremena pokušavao preko Benzeme i Ronalda, ali bez uspjeha.




U 53. minuti Barca je povela iz prekida kada je Neymar iskosa s lijeve strane izveo slobodan udarac, a Suarez u skoku nadvisio Varanea i lako glavom matirao vratara Reala. U 67. minuti Neymar je s šest metara pucao preko vrata, dok je Real bezuspješno i jalovo pokušavao do izjednačenja. No, u 90. minuti Real je izjednačio na isti način na koji je Barcelona povela. Modrić je izveoslobodni udarac s lijeve strane, a Sergio Ramos je glavom zakucao loptu u mrežu. Barcelona je u očitoj krizi jer je ovo već četvrti uzastopni remi momčadi Luisa Enriquea, dok je Real već 33 utakmice zaredom bez poraza u svim natjecanjima.


Ivan Rakitić je igrao za Barcu do 60. minute, kada ga je zamijenio Iniesta, dok je kod Reala Modrić odigrao cijelu utakmicu, a Mateo Kovačić je izašao iz igre tri minute prije kraja.


Na ljestvici vodi Real s 34 boda, Barca je druga s 28, a Sevilla treća s 27 bodova.