Nogometni čarobnjak

Velikan u suzama: Andres Iniesta potvrdio da odlazi iz Barcelone

Hina

Anders Iniesta, Foto: REUTERS

Anders Iniesta, Foto: REUTERS

Iniesta nije objavio gdje će nastaviti karijeru, kazao je da će to biti izvan Europe, a nagađa se da će to biti kineska liga



Legendarni veznjak Barcelone Andres Iniesta (33) potvrdio je u petak na izvanrednoj konferenciji za novinare nakraju ove sezone odlazi iz katalonskog kluba.


Iniesta je s Barcelonom dosad osvojio čak 31 trofej, a ukoliko u nedjelju Barcelona protiv Deportiva ne bude poražena, to će biti i 32. Iniestin naslov jer će Barca osvojiti španjolski naslov.


Iniesta nije objavio gdje će nastaviti karijeru, kazao je da će to biti izvan Europe, a nagađa se da će to biti kineska liga. Cijelu karijeru proveo u Barceloni, u koju je došao sa svega 12 godina. U svojoj kolekciji ima četiri naslova prvaka Europe, osam prvaka Španjolske te sa reprezentacijom Španjolske naslov svjetskog prvaka.




»Mogao bi sada nabrajati razloge zašto odlazim, ali najvažniji je taj što što u bliskoj budućnosti više nisam sposoban za nogomet na tako visokoj razini kakav se traži u Barceloni«, kazao je Iniesta, jedva zadržavajući suze.


Iniesta je na 669 utakmica za Barcu postigao 57 golova.