Vraća se

Vedran Jugović: Mi smo Rijeka i svugdje moramo ići na pobjedu!

Ivan Volarić

Vedran Jugović / Foto: V. KARUZA

Vedran Jugović / Foto: V. KARUZA

Tablica pokazuje da smo kvalitetniji, međutim ako uzmemo u obzir njihove posljednje utakmice, onda je jasno da se radi o ekipi koja ima glavu i rep – kaže Jugović



RIJEKA » Anas Sharbini ima problema s tetivom, Matej Mitrović u posljednji desetak dana radi po posebnom programu zbog problema sa zglobom, Miral Samardžić je sakupio tri žuta kartona, a Ventsislav Hristov je daleko od optimalne forme. Svi ostali su na raspolaganju treneru Matjažu Keku za današnji ogled u Koprivnici uključujući i kapetana Darija Kneževića koji bi u izostanku standardnih stopera mogao odigrati prvu utakmicu za prvu momčad »Rijeke« nakon više od godine dana pauze i ogleda s »Hajdukom« (6. travnja 2014.). U konkurenciju se vraćaju i Marko Vešović, Marin Leovac i dokapetan Vedran Jugović. Odradili su dvije utakmice pauze zbog isključenja u uzvratu polufinala kupa protiv »Dinama«. »Jugo« je zdrav, spreman i odmoran za nova iskušenja. 


  – Moram reći da sam nažalost – odmoran – govori Jugović, kojemu je dosta teško palo prvo riječko isključenje. Uostalom, Vedran nikada nije ostavljao dojam »incidentnog tipa«. 


  – To mi je prvi crveni karton u karijeri, a imam u nogama jako puno utakmica. I to dosta govori o toj epizodi. U toj utakmici bilo je dosta emocija, ali smatram da sam prestrogo dobio crveni karton. Ako si išta zamjeram onda je to reakcija koja se ne bi smjela pojavljivati kod nas sportaša, dakle da emocije prevladaju i da sam napustio prostor koji nisam smio. Moje riječ apsolutno nisu bile za crveni karton. Pisalo se da smo sucu izgovorili neke stvari što nije istina. 


 Zaslužili smo više


Dok vas nije bilo, momčad je dobro odradila svoj dio posla?  – Dečki su odradili fantastičan posao i sigurno da mi je zbog toga drago. Ali, imamo takav kadar da stvarno ništa ne ovisi samo o jednom igraču. Sve su to nijanse. Stvarno su suigrači odradili odličan posao dok nas nije bilo i čestitam im na tome.   Time ste utišali sve one koji tvrde da rezultatski rasterećena »Rijeka« neće igrati samo za sebe do kraja sezone?   – Te priče su uvijek kod nas prisutne, ali naša želja je do kraja sezone pokazati karakter, pokazati sliku kakva će se vrtjeti iduće sezone. Nama je jedini cilj dobiti sve utakmice do kraja, kao što je uvijek cilj ostvariti pobjedu bez obzira na to je li u pitanju prvenstvena ili prijateljska utakmica. Ali, to bi trebao biti cilj svakog sportaša i svake ekipe. Glupo je ni pričati o tome.    Ako vam je potreban dodatni motiv uoči današnje utakmice, onda to može biti podatak da su vam Koprivničani otkinuli četiri boda ove sezone. Posebno bolan bio je proljetni remi na Kantridi uz rijetko viđenu reviju promašaja?   – Mislim da smo u obje te utakmice s njima zaslužili više od boda, ali tako je to u nogometu. Ne pobjeđuje uvijek bolji. Tablica pokazuje da smo kvalitetniji, međutim ako uzmemo u obzir njihove posljednje utakmice, onda je jasno da se radi o ekipi koja ima glavu i rep. Trener Ante Čačić svojim dolaskom je to posložio i sada igraju jako dobro. Imaju dobrih pojedinaca. Očekuje nas nezgodna utakmica, ali mi idemo po pobjedu. Mi smo »Rijeka« i moramo svugdje ići na pobjedu.  

Želim naslov s Rijekom


Kako gledate na sezonu na isteku?  – U Europi smo napravili iskorak, osvojili smo više bodova u skupinama Europske lige nego prošle sezone, a ostaje žal što nismo uspjeli napraviti još veći iskorak i proći skupinu, jer bili smo vrlo blizu. U drugom dijelu prvenstva dosta se promijenila slika momčadi. Da se ne priča o kvaliteti koju smo izgubili odlaskom Kramarića i Jajala te ozljedom Moisesa, opet je u pitanju nova momčad i treba sve to uigrati. A za to treba vremena. Ne može se ništa preko noći. Dovedeni su isto tako kvalitetni igrači, ali treba vremena da se neke stvari poslože. Nećemo se lagati, ušli smo u sezonu sa željom da ugrozimo »Dinamo« i pokušamo osvojiti naslov prvaka u čemu nismo uspjeli. Malo nas je emotivno ispraznilo i ispadanje u kupu jer smo očekivali finale. Bili smo blizu, odigrali dobro, ali u nogometu to ponekad nije dostatno za uspjeh.   Možete biti zadovoljni vašim igrama ove sezone?   – Zadovoljan sam onim dijelom do ozljede koljena. S time sam izuzetno zadovoljan, tada sam pucao od samopouzdanja što je za nogometaša možda i najbitniji faktor. Imao sam osjećaj kada izađem na teren da mogu proći glavom kroz zid. Poremetila me stanka uslijed ozljede, nakon toga sam imao pauzu zbog tri žuta kartona, pa onda dvije utakmice pauze zbog crvenog kartona. Dosta me sve to poremetilo, fali mi utakmica. Uz ekipni cilj, da pokušamo dobiti sve utakmice do kraja, moj osobni cilj do kraja ove sezone je da se pokušam vratiti u formu koja me krasila prije ozljede.   Pred vama je ljetni prijelazni rok u kojem imate neke planove ili…?   – Nedavno smo aktivirali opciju produženja ugovora na još dvije godine. Najveća želja mi je podignuti pokal koji pripada najboljoj momčadi u Prvoj HNL, što je vjerujem s »Rijekom« moguće učiniti. Jedino to mi je u glavi. Osjećam se sjajno u Rijeci kao gradu, atmosfera u klubu je odlična, jednostavno se osjećam lijepo kao igrač »Rijeke« – zaključio je dokapetan »bijelih«.