Hajduk vs. Dinamo

Večeras se igra veliki derbi na Poljudu, Burić i Bjelica najavljuju pobjede

Portal Novilist.hr

Damir Burić/Foto Arhiva NL

Damir Burić/Foto Arhiva NL



SPLIT Nakon europskih okršaja, prolaska Dinama u skupinu Lige prvaka i ispadanja Rijeke, nogomet su u pravoj punini vraća i na hrvatske travnjake. Danas od 18.30 sati na Poljudu se igra najveći hrvatski derbi između Hajduka i Dinama, rivalstvo koje traje desetljećima unatoč »modroj« dominaciji u domaćem nogometu posljednjih godina. Ujedno riječ je o trenutno dvije vodeće momčadi HNL-a…


A sudeći po optimističnim najavama za očekivati je dobar nogomet, oba trenera, Damir Burić i Nenad Bjelica najavljuju pohod na pobjedu. Damir Burić dodaje kako se može očekivati zanimljiva utakmica puna agresije.


– Mi ćemo i u ovoj utakmici ići na pobjedu, kao što smo išli i na svim utakmicama do sada. Mislim da će Dinamo sigurno igrati na pobjedu, očekujemo ofenzivne »modre« s najboljim igračima, tako da nas očekuje zanimljiva utakmica koja će biti puna dinamike, agresije i taktičkog nadmudrivanja – potvrđuje Burić.


Tri milijuna




Strateg »bilih« je naglasio kako nema »većeg gušta nego igrati i nadmetati se protiv Dinama«. Na novinarsko pitanje hoće li čestitati Dinamu na ulasku u Ligu prvaka Burić je odgovorio: – Nenad je s dečkima odradio jako dobar posao i čestitam im na tome. Na račun Dinama u klub će stići tri milijuna kuna? Radujemo se tome. Nogometaši Dinama nisu imali previše vremana za slavlje.


– Očekujemo pobjedu, kao i uvijek, bez obzira na kojem stadionu i protiv kojeg protivnika, mi idemo po pobjedu. Hajduk je u posljednje dvije utakmice kod kuće igrao jako dobro, pobijedio je i Lokomotivu i Goricu s 3:0 tako da nas očekuje sigurno težak zadatak. Međutim, mi smo spremni, oporavili smo se od zadnje utakmice s Rosenborgom. Imamo širok kadar tako da ćemo vjerojatno koristiti cijeli kadar i u utakmici s Hajdukom pokazati naše pravo lice – kazao je Bjelica koji je poručio kako je momčad fizički i psihički spremna za neugodno gostovanje.


Caktaš


– Spremni smo fizički i mentalno za derbi protiv Hajduka, za pun Poljud. Radujemo se utakmici i dobroj atmosferi, nadamo se fer utakmici, da ćemo biti bolji i pobijediti – dodao je Bjelica i prokomentirao snagu splitskog sastava.


– Caktaš je bio prvi strijelac prošle sezone, jako ga poštujemo. Znamo da može jednom individualnom akcijom riješiti utakmicu. Morat ćemo obratiti pozornost na njega, biti maksimalno koncentrirani, njegove ulaske u kazneni prostor iz drugog plana držati pod kontrolom. Ali nije on jedini opasan igrač, ima još igrača koji mogu iznenaditi tako da ćemo trebati maksimalnu koncentraciju da pobijedimo – ustvrdio je Bjelica koji nije želio otkriti sastav, no poznato je kako je Olmo ostao u Zagrebu zbog manjih problema s aduktorom.


– Vidjet ćemo tko će igrati. Imamo još trening i aktivaciju, ali sigurno će biti nekih promjena u sastavu – zaključio je Bjelica.