Pobunjen u Kraljevskom klubu

Vatreni veznjak odbio trenirati: Neću obući dres dok ne riješite moj status

Hina

foto: REUTERS

foto: REUTERS

"Nalazim se tisuće kilometara daleko s momčadi, nemam sve informacije", rekao je Hini klupski glasnogovornik. "No, to je tema za predsjednika Florentina Pereza i generalnog direktora Josea Angela Sancheza", dodao je.



MADRID – Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić odbio je u ponedjeljak nastaviti trenirati s Real Madridom dok se ne razriješi njegova situacija u klubu, izvijestile su španjolske novine Marca.


Vezni, 24-godišnji nogometaš, u ponedjeljak se pojavio na treningu u klupskom centru na sjeveru Madrida te poručio upravi da neće trenirati dok ne bude jasna njegova budućnost. On je krajem svibnja zatražio od uprave da mu dopusti odlazak u neki drugi klub gdje bi igrao u kontinuitetu u udarnoj postavi. Kovačić s Real Madridom ima ugovor na još tri godine, do ljeta 2021.


Trening u ponedjeljak bio je zatvoren za medije, a Real Madrid je na svojoj internetskoj stranici objavio kako je Kovačić trenirao zajedno s francuskim stoperom Raphaelom Varaneom te brazilskim reprezentativcima Casemirom i Marcelom. No, na objavljenim fotografijama ne vidi se Kovačić kako trenira. Prikazan je tek kako izlazi na teren sa suigračima.




Marca navodi kako je “odlučio ne obući dres Real Madrida”, barem privremeno. Taj medij nazvao je njegov čin pobunom protiv odluke uprave da ga ne pusti iz kluba.


Najveći dio momčadi se trenutno nalazi u New Jerseyu, gdje će u noći s utorka na srijedu odigrati pripremnu utakmicu protiv Rome.


“Nalazim se tisuće kilometara daleko s momčadi, nemam sve informacije”, rekao je Hini klupski glasnogovornik. “No, to je tema za predsjednika Florentina Pereza i generalnog direktora Josea Angela Sancheza”, dodao je.


Momčad na čelu s trenerom Julenom Lopeteguijem vraća se u Madrid u srijedu u 14 sati, a zasad nije u planu nikakav sastanak s Kovačićem. S ekipom se vraćaju i Perez te Sanchez. Mateo Kovačić nije bio dostupan za komentar, a njegov zastupnik Nikky Vuksan nije odgovorio na upit do objave ove vijesti.


Kovačić se vratio s godišnjeg odmora u nedjelju, kada je u Madridu bez problema trenirao s Varaneom, Casemirom i Marcelom. Vježbali pod nadzorom novog pomoćnog trenera Alberta Celadesa, donedavnog izbornika španjolske U-21 reprezentacije te po uputama kondicijskog trenera Javiera Malla.


Hrvatski igrač je nakon finala Lige prvaka početkom lipnja, u kojem nije igrao ni minutu, preko naslovnice Marce javno poručio da je za njega najbolje da ode drugdje kako bi igrao u kontinuitetu u prvoj postavi. U klubu su rekli da ih taj intervju nije iznenadio, jer je Kovačić to već bio rekao njima.


Nedugo nakon toga otišao je trener Zinedine Zidane s kojim je Kovačić trenirao od siječnja 2016. godine. Pet mjeseci prije Kovačić je bio došao iz milanskog Intera. U formaciji 4-3-3 prednost na sredini terena dobivali su Luka Modrić, Casemiro i Toni Kroos. Njih trojica bi trebala biti u udarnoj postavi i kod Lopeteguija, donedavnog izbornika Španjolske.


U lipnju je dužnosnik Real Madrida rekao:


“Mateo nam je jako drag. Drag je ljudima u klubu i nećemo mu štetiti, no Real Madrid također mora gledati svoj interes. Moramo gledati svoj račun zbog članova kluba, ovo je klub čiji su vlasnici članovi.”


Kovačićeva tržišna cijena kreće se oko 30 milijuna eura, podatak je Transfermarkta, internetske stranice specijalizirane za transfere nogometaša.


“Mateo ima dobar imidž i traži ga pola Europe. Ono što sada trebaju napraviti Roma, Juventus i klubovi iz Premier lige jest poslati čvrstu ponudu”, rekao je u lipnju dužnosnik.


Posljednjih tjedana u medijima su se pojavljivale vijesti o interesu Manchester Uniteda, Manchester Cityja, Intera i Milana za dovođenje Kovačića.


Kovačić se nalazi na polovici svog ugovora. Odigrao je tri sezone te ima ugovor na još tri. Dosad je nastupio u 109 utakmica za Real Madrid, zabio je tri gola, a osam puta je asistirao za pogodak. S kraljevskim klubom je osvojio tri Lige prvaka zaredom.