Mir s njima

Vatreni u Međugorju na punjenju baterija

P. N.

Posjet ima najmanje veze s nogometom. Došli smo zahvaliti za zdravlje i za ono što uspijevamo svaki dan prebroditi, izjavio je izbornik Igor Štimac



Hrvatska nogometna reprezentacija će prvi dio priprema za utakmicu sa Škotskom u kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo 2014. godine odraditi u Međugorju, potvrdili su u Hrvatskom nogometnom savezu (HNS).


Vatreni će u Međugorju boraviti od 27. svibnja do 2. lipnja. Reprezentacija će biti smještena u hotelu Villa Regina, a pripremat će se u sportsko-rekreacijskom centru Sport Centar.


Drugi dio priprema od 2. lipnja reprezentacija će odraditi u Zagrebu gdje se na stadionu Maksimir 7. lipnja u 20:15 igra kvalifikacijski ogled između Hrvatske i Škotske. Četiri kola prije kraja kvalifikacija Hrvatska i Belgija su izjednačene na vrhu ljestvice sa po 16 bodova, Srbija je treća sa sedam bodova, a zatim slijede Wales (6), Makedonija (4) i Škotska (2).




Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Igor Štimac već je nekoliko puta odlazio u Međugorje, a prilikom posjete ovom marijanskom svetištu društvo mu je znao raditi i pomoćni trener u reprezentaciji Alen Bokšić. Njih dvojica su u Međugorje posjetili uoči početka kvalifikacija, potom u rujnu prošle godine, a navodno i prije ogleda protiv Srbije u Zagrebu.


»Posjet ima najmanje veze s nogometom. Došli smo zahvaliti za zdravlje i za ono što uspijevamo svaki dan prebroditi, zahvaliti za svako jutro u kojemu se probudimo živi i zdravi. Ovdje se osjećamo kao kod kuće, nađemo toliko potreban mir i kući se vraćamo u opuštenoj atmosferi čiste duše« rekao je Igor Štimac nedavno za Radiopostaju Mir Međugorje.