Bonačić optimist

Varaždin u Rijeku stiže bez nekoliko prvotimaca: ‘Nećemo se unaprijed predati’

Ivana Vaupotić

Foto Luka Stanzl / PIXSELL

Foto Luka Stanzl / PIXSELL



U redovima Varaždina ne kriju da jedva čekaju zadnje kolo jesenskog dijela sezone, koje ih danas usmjerava prema Rujevici. Povratak prvoligaškog nogometa u Grad baroka donio je samo dvije pobjede, uz šest neriješenih rezultata i deset poraza, a sve je začinila i smjena trenera sredinom listopada, kada je na mjesto Borimira Perkovića stigao Luka Bonačić.


– Bilo bi nam draže da smo ovu kalendarsku godinu zaključili gostovanjem kod Dinama u prošlom kolu jer treba nam vrijeme da se malo bolje odmorimo i analiziramo sve što je bilo, kako bismo proljetni dio sezone dočekali snažniji i motiviraniji. No, pred nama je još i gostovanje kod Rijeke, odnosno prvo kolo trećeg dijela prvenstva – kaže 64-godišnji splitski stručnjak, kojem najveći problem predstavljaju brojni izostanci.


Repriza Kupa


Naime, na Rujevici sigurno neće biti trojice standardnih igrača. Marko Stolnik je u srazu s Dinamom stigao do broja žutih kartona koji jamči preskakanje iduće utakmice, a Neven Đurasek i Vitalij Lisakovič još uvijek su oporavljenici. Povrh toga, zbog ozljeda su upitni Jessie Guera Djou i Dominik Glavina.




– Nećemo kukati zbog toga. Koga nema, bez njega se mora i može. Bez obzira na stanje igračkog kadra, na Rujevici ćemo biti motivirani i nećemo se unaprijed predati. Pokušat ćemo se suprotstaviti Rijeci određenim taktičkim varijantama i dat ćemo sve od sebe za pozitivan rezultat. Moramo završiti ovu godinu u stilu koji smo do sada pokazivali, a to znači da, u prvom redu, želimo pokazati borbenost, želju i htijenje. Trebamo vjerovati da će nam na kraju malo zasjati i sunce – dodaje Bonačić.


Varaždinci su pod njegovim vodstvom osvojili pet bodova u sedam kola, uz ukupnu gol-razliku 3:6, s time da im je samo Lokomotiva zabila dva komada. Obranu Bonačićeve momčadi u dva je navrata probila i Rijeka, krajem listopada, u osmini finala Hrvatskog nogometnog Kupa (2:1).


Favoriti


– Oni love drugo mjesto i sigurno su favoriti. Nema sumnje da će Rijeka biti motivirana pred svojim navijačima kako bi pokazala da su se napokon posložila. Zbog toga očekujem agresivnog suparnika, koji će težiti što ranijem golu. Mi ćemo se postaviti hrabro i pokušat ćemo primijeniti sve ono što smo uvježbavali na zadnjim treninzima. Nadamo se da ćemo biti u stanju parirati Rijeci i staviti ju u probleme – dodaje varaždinski šef struke.


Na sličan način razmišljaju i njegovi štićenici.


– Nakon turbulentnog početka pod vodstvom novog trenera, Rijeka se u zadnje tri utakmice digla. Svima nam je jasno će ova utakmica biti teška za nas. No, na Rujevicu idemo igrati i pofajtati se s njima, pa što bude. Želimo se predstaviti u što je moguće boljem svjetlu i pokušati osvojiti bod – zaključuje Franjo Prce.