Ususret današnjoj utakmici

Valentino Stepčić: Riječani ne blistaju, ali kažnjavaju svaku pogrešku

Ivana Vaupotić

Snimio Roni BRMALJ / NL arhiva

Snimio Roni BRMALJ / NL arhiva



ZAGREB Projektil Valentina Stepčića »Zagrebu« je prije tjedan dana donio bod na gostovanju kod »Intera« (2:2) i dobro ozračje uoči večerašnjeg ogleda s »Rijekom« u Kranjčevićevoj.


– U životu nisam igrao čudniju utakmicu od te u Zaprešiću. Dobili smo tri crvena i šest žutih kartona, a protiv nas su dosuđena dva jedanaesterca. No, pokazali smo da možemo, i to nam puno znači uoči dolaska »Rijeke« – kaže Stepčić.


Za razliku od svojih suigrača, on će imati motiv više.




– Uvijek je poseban gušt igrati protiv bivšeg kluba. Utakmice s »Rijekom« su za mene uvijek nešto posebno i nose dodatno nadahnuće. Sada s njima zatvaramo prvi dio sezone i pokušat ćemo sve kako bi na blagdane otišli s tri boda – dodaje 25-godišnjak iz Labina koji je u 42 nastupa za »Rijeku« postigao jedan gol.


Prema njegovim riječima, »Zagrebu« je prihvatljiv svaki ishod koji ne donosi poraz.


– U zadnjih nekoliko kola »Rijeka« ne blista, ali jasno je da to nije zbog nedostatka kvalitete. Imaju odlične igrače i iskusnog trenera, koji kroz agresivan nogomet pun ritma bilježe uspjehe. Takva momčad u stanju je kazniti i najmanju grešku. Vjerujem da će to biti dobra utakmica u kojoj će se nešto pitati i nas – tvrdi ofenzivni veznjak »Zagreba«.


Izostanak Mate Maleša i Filipa Bradarića u redovima »Rijeke« mogao bi otvoriti dodatni prostor za raspoloženog Stepčića i njegove suigrače zadužene za kreaciju. No, trener »Zagreba« Dražen Madunović smatra da njegov kolega Matjaž Kek na raspolaganju ima pojedince koji mogu nadoknaditi agresivnost u defanzivnom dijelu veznog reda.


– Čak i ako im Josip Radošević ne bude spreman, tu je Ivan Močinić. Ne sumnjam da će Kek već pronaći način da kompenzira te izostanke. No, to i nije naša briga. Ne bi bilo sportski tražiti svoju priliku u nevoljama suparnika. Mi svoju priliku moramo tražiti u okvirima svojih znanja mogućnost i ne smijemo se zamarati razmišljanjem o tome koga »Rijeka« neće imati na raspolaganju – rezonira Madunović.