Novi angažman

Vaha favorit za mjesto izbornika Japana

Hina

Reuters

Reuters



TOKIO – Prema izvješćima u japanskim medijima, 62-godišnji bošnjački nogometni stručnjak Vahid Halilhodžić glavni je kandidat za mjesto izbornika japanske nogometne reprezentacije.


Vahida Halilhodžića, koji je na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Brazilu alžirsku reprezentaciju doveo do osmine finala u kojoj je Alžir tek u produžetku poražen s 1-2 od kasnijeg svjetskog prvaka Njemačke, japanski mediji nazivaju favoritom u utrci za izborničko mjesto »plavih samuraja«, koje je ostalo upražnjeno otpuštanjem Meksikanca Javiera Aguirrea. Nacionalna televizija (NHK) izvjestila je da bošnjački stručnjak pregovara s vodstvom Japanskog nogometnog saveza, a dnevnik Nikkan Sports donosi podatak da je Halilhodžiću ponuđen ugovor vrijedan dva milijuna eura kako bi zamijenio Aguirrea koji je vodio Japan do četvrtfinala na nedavnom Azijskom prvenstvu u Australiji, nakon čega je bio otpušten, ne samo zbog lošeg rezultata već i zbog optužbe da je namjestio utakmicu španjolskog prvenstva dok je bio trener Reala iz Zaragoze.


»Nikakva službena odluka nije donesena i ne možemo komentirati nikakve navode«, priopćio je glasnogovornik Japanskog nogometnog saveza.




Osim Halilhodžića, japanski mediji kao moguće Aguirreove nasljednike spominju Danca Michaela Laudrupa i Talijana Luciana Spalettija.