Čekajući Rijeku

VINKOVČANI SE NADAJU POZITIVNOM ISHODU ‘Pravo na nadu nitko nam ne može oduzeti’

P. N.

snimio Davor Javorović / PIXELL

snimio Davor Javorović / PIXELL

Moramo biti optimisti, razmišljati samo pozitivno, a nadam se da će i sreća konačno doći na našu stranu. Iskreno se nadam pozitivnom rezultatu protiv Rijeke –



VINKOVCI – Po tko zna koji put ove sezone najavljujemo da Cibalia igra jednu od najvažnijih utakmica. Takva je vjerojatno bila svaka ovoga proljeća, no nakon nedjeljnog sraza s Rijekom ostat će malo prostora za popravni ispit. Cibalia ovaj put jednostavno mora tražiti pozitivan rezultat. Morala je i u prethodnim susretima, ali ovaj put, ako žele osigurati bar kvalifikacije za Prvu ligu, više nemaju alternative. U svakom slučaju, Vinkovčani će u nedjelju protiv Rijeke morati izgledati drugačije nego u prethodnim susretima. 


– Trebali bismo odigrati kao što smo odigrali drugo poluvrijeme protiv Osijeka s kojim sam bio zadovoljan – objašnjava trener Cibalije Davor Rupnik što očekuje od svoje momčadi.


Vratiti žar


– Moramo odigrati s mnogo većom željom, mnogo većom čvrstinom, kvalitetnim blokom, bez previše srljanja. To je otprilike plan koji bismo protiv Rijeke trebali provesti. Rijeka je momčad koja ima gotovo automatiziranu igru, koju vodi duže godina isti trener s prepoznatljivim rukopisom na terenu. Ako budemo pametni, strpljivi, koncentrirani u izlascima prema naprijed, mislim da možemo ostvariti pozitivan rezultat. Poznato je da u posljednja dva susreta moramo ostvariti bar jednu pobjedu. U tom smislu već protiv Rijeke moramo krenuti tako, bez obzira na to što i Rijeka još ima teoretske izglede za osvojiti prvenstvo. A s kvalitetnom igrom možemo i do pobjede – izjavio je Rupnik.




Momčad Cibalije u posljednje vrijeme ne izgleda ni u jednome segmentu momčadski. Nema suradnje u igri, nema trke, a ono što najviše boli sve zaljubljenike u nebeskoplavu boju jest nedostatak zalaganja.


– To je ono što i mene najviše boli. Boli me što nema tog pravog pristupa igri, što ne vidim kod nekih igrača žar. Ne vidim svjesnost stanja u kojem se nalazimo. Nemam ništa protiv da deset igrača na kraju utakmice uhvati grč, onda bismo mogli govoriti o fizičkoj nepripremljenosti, ali dali smo sve od sebe. Pozitivan rezultat može se ostvariti jedino ako svaki igrač na terenu da sve od sebe. To u Osijeku nije bio slučaj, posebice ne u prvom poluvremenu. Mislim da je problem što u momčadi nemamo vođu i što nemamo igrača koji će na sebe preuzeti odgovornost. U utakmice ulazimo u grču i strahu, a u takvim okolnostima ne mogu se napraviti rezultati – rekao je trener Cibalije.


Zaboraviti Osijek


Protiv Osijeka na golu Cibalije bio je vratar Ivan Brkić, koji je svojim obranama spriječio rezultatsku katastrofu Vinkovčana. U nekoliko navrata iskazao je svoju veliku ljutnju na suigrače kada nisu odigrali kako je on mislio da su trebali, a razloge je u nekoliko rečenica objasnio: »Bio sam ljut jer smo imali dogovor u svlačionici koji već u trećoj minuti nije ispoštivan. Ispalo je kao da nismo bili unutra, kao da nismo svjesni koliko je ozbiljna situacija. Zakazali smo svi, a to se odrazilo na rezultat koji je već u 39. minuti bio 3:0«.


Zatim je Brkić nastavio o Rijeci.


– »Zakopat« ćemo utakmicu u Osijeku, moramo je zaboraviti. Idemo dalje, još je šest bodova u igri i mi imamo pravo nadati se najboljem. Tko god protivnik bio, imamo se pravo nadati i to nam nitko ne može uzeti. Moramo biti optimisti, razmišljati samo pozitivno, a nadam se da će i sreća konačno doći na našu stranu. Iskreno se nadam pozitivnom rezultatu protiv Rijeke – rekao je vratar Cibalije.