Tin Jedvaj

VELIKI JUNAK: Ostvarili smo prvi cilj, sada idemo ostvariti drugi – pobjedu u Engleskoj

P. N.

Tin Jedvaj u zagrljaju suigrača/Foto REUTERS

Tin Jedvaj u zagrljaju suigrača/Foto REUTERS

Ostvarili smo naš prvi cilj, sada imamo drugi da protiv Engleske da pobjedom osiguramo prvo mjesto u skupini. Bolji smo od njih, iako bit će teško jer će biti puno njihovih navijača - rekao je dvostruki strijelac Tin Jedvaj



RIJEKA Dvostruki strijelac za Hrvatsku protiv Španjolske, branič Tin Jedvaj nije krio zadovoljstvo nakon utakmice.


– Prvo poluvrijeme smo dobro stajali na terenu, čekali smo svoje prilike iz kontri, na kraju zabili vodeći gol iz presinga i oduzete lopte. Znali smo da će Španjolska imati svoje šanse, ali imali su ih vrlo malo u odnosu na onu utakmicu u Španjolskoj. Na kraju smo iskoristili svoje šanse i uzeli tri boda.


Kada ste posljednji put zabili dva gola? 




– Jednom sam zabio gol i autogol u Njemačkoj! Puno mi znače ovi golovi jer nam puno znače ovi bodovi. Sretan sam i ponosan na ekipu.


Igrali ste lijevoga beka?


– Zezali smo se da je lijevi bek uvijek problem, da je lijevi bek kao političar u Hrvatskoj ha, ha… Dao sam sve od sebe. Ostvarili smo naš prvi cilj, sada imamo drugi da protiv Engleske da pobjedom osiguramo prvo mjesto u skupini. Bolji smo od njih, iako bit će teško jer će biti puno njihovih navijača – rekao je Jedvaj.


Andrej Kramarić otvorio je golijadu u nastavku:


– Posebno sam sretan jer smo odigrali pred punim stadionom. Uzvratili smo im na pravi način. Super pobjeda i super mogućnost da čak završimo prvi u grupi. Nadamo se da ćemo se spremiti i probati iznenaditi Engleze. Nadam se  da ćemo ih ponovo dobiti. Za mene je to top utakmica protiv top ekipe. Neće biti lako, oni će biti motivirani kao mi danas pred svojom publikom. Ako odigramo timsku utakmicu kao protiv Španjolske imamo se čemu nadati – rekao je Kramarić. 



 – Igrali smo dobro, stajali dobro i nagradilo nas je – govorio je izbornik Zlatko Dalić nakon utakmice. – Odigrali smo veličanstvenu utakmicu. Stajali smo dobro u bloku i iz toga tražili naše šanse. Na kraju je sve završilo prekrasno. Uveli smo mlade igrače, rekli smo da nam treba nova energija. Vlašić i Brekalo su zaslužili šansu svojim igrama u klubovima. Sada idemo na Wembley uživati u nogometu i dati sve od sebe. Nama su ova tri boda važna da ostanemo u prvoj grupi i zbog ždrijeba za EURO. Motiv je u nedjelju veliki, igrat ćemo za tri boda i za Vukovar jer tog dana je kolona sjećanja…