Prijateljska utakmica

VELIKE PROMJENE Dalić večeras protiv Tunisa isprobava novu formaciju, Modrić ne igra od početka

P. N.

Reuters

Reuters



Hrvatska večeras u Varaždinu igra prijateljsku utakmicu s Tunisom, iako je Zlatko Dalić pokušao sve kako bi izbjegao odigravanje nevažnog susreta u nezgodnom terminu nakon susreta EURO kvalifikacija s Walesom. Vatreni na kraju ipak moraju igrati po odluci FIFA-e i i UEFA-e, a izbornik će u svome Varaždinu predstaviti novi sastav, pun debitanata i povratnika, javljaju Sportske. 



HRVATSKA: Sluga – Vida, Lovren, Benković – Brekalo, Kovačić, Badelj, Pašalić, Melnjak – Kramarić, Petković.


TUNIS: Ben Mustapha, Haddadi, Meriah, Bronn, Dräger, Sassi, Skhiri, Sliti, Msakni, Srarfi, Khazri





 Izbornik Dalić je djelomično morao promijeniti planove za utakmicu jer se Perišić žali na ozljedu i ne zna se hoće li uopće igrati, a Jedvaj ima problema s ozljedom gležnja. Iako će biti u Varaždinu s momčadi, neće zaigrati.


Najvažnija vijest je da Luka Modrić igra u drugom poluvremenu. Izbornik Dalić će provjeriti kako momčad funkcionira u formaciju 3-5-2.


Sportske novosti saznaju kako će  sastav Hrvatske protiv Tunisa biti sljedeći: Sluga – Vida, Lovren, Benković – Brekalo, Kovačić, Badelj, Pašalić, Melnjak – Kramarić, Petković.


Šest utakmica, četiri pobjede i dva remija. To je dosadašnji učinak Hrvatske protiv reprezentacija s afričkog kontinenta. Dok nam oni iz Južne Amerike uglavnom ne odgovaraju, oni iz Afrike su, čini se, uvijek dobrodošli protivnici.


Vatreni protiv Tunisa večeras mogu nastaviti taj sjajni niz protiv afričkih momčadi. Inače, Tunis se priprema za Afrički kup nacija koji se igra u Egiptu. Tunižani su u skupini s Malijem, Mauritanijom i Angolom, s kojom igraju prvi susret 24. lipnja.


Izbornik Zlatko Dalić iskoristit će prijateljsku utakmicu za isprobavanje novih igrača.