Kup Hrvatske

VATRENO KRŠTENJE Simona Rožmana na debiju u Bujama čekam “napaljeni” četvrtoligaš kojega vodi Rijekina legenda iz 1999.

Denis Frančišković

Dalibor Višković/Foto Glas Istre

Dalibor Višković/Foto Glas Istre

Osobno sam i priželjkivao Rijeku u ovoj fazi natjecanja. Za nas je to puno bolje nego gostovanje Hajduka ili Dinama. I za mene je ovo posebnija utakmica i bit će mi drago da ugostimo Rijeku na najbolji mogući način - kaže Dalibor Višković, trener Buja



RIJEKA Nogometaši Rijeke seriju gostujućih ogleda nastavljaju današnjim(15.30 sati) gostovanjem u Bujama kod istoimenog četvrtoligaša u sklopu šesnaestine Kupa Hrvatske. U Bujama se sprema nogometna fešta, a domaće za kormilom vodi Dalibor Višković, dugodišnji prvotimac Rijeke.


– Ovo je prvi put u povijesti da nam dolazi jedan prvoligaš u službenoj utakmici i moram priznati da nismo naviknuti u organizacijskom smislu za to. No, potrudit ćemo se da sve bude u najboljem redu – kaže Višković. – U našim mogućnostima mi ćemo sigurno dati najviše što možemo. Nastojat ćemo držati utakmicu u neizvjesnosti što je duže moguće.


Viškovićevi nogometaši razočarani su što su morali u niži rang, a imaju motiva da se prikažu u pravom svjetlu.




– Jako me raduje što će tribine biti ispunjene, dečki su jako motivirani i za njih je to jedan poseban događaj. Nastojat ćemo pružiti što jači otpor, ali naravno sve ovisi o Rijeci. Nadam se da će se nešto pitati i nas. Vjerujemo da je u sportu sve moguće. Razočarani smo što nismo ušli u Treću ligu što smo po plasmanu i uvjetima zaslužili. Zbili smo redove i ostali manje-više na okupu. Jedini kiks nam je neriješeni rezultat doma s Gospićem ‘91. Kod dečki postoji jedan revolt i prava snaga da u prvenstvu pokažemo pravo lice – dodaje Višković koji je potajno i priželjkivao svoj bivši klub u gostima. Rijeka je ipak Rijeka.


– Osobno sam i priželjkivao Rijeku u ovoj fazi natjecanja. Za nas je to puno bolje nego gostovanje Hajduka ili Dinama. I za mene je ovo posebnija utakmica i bit će mi drago da ugostimo Rijeku na najbolji mogući način. I za Rijeku je ovo novi trenutak s novim trenerom. Je li za nas to prednost ili mana to ćemo tek vidjeti – zaključuje Višković.