Tko gubi...

VAŠI I NAŠI Nisu samo Katalonci nezadovoljni Lukinim izborom, javili su se i Portugalci!

Hina

Luka Modrić/Foto REUTERS

Luka Modrić/Foto REUTERS

Kada najbolji pogodak u karijeri najboljeg igrača na svijetu ne dobije nagradu, to znači da se nešto čudno događa – rekao je Santos, izbornik Portugala



MADRID Nakon što je Barcelona iskazala nezadovoljstvo jer njen igrač Lionel Messi nije dobio nagradu za najboljeg nogometaša svijeta to isto je učinio Portugal ogorčen što nije nagrađen njegov Cristiano Ronaldo.


– Modrić je veliki igrač i zato sam ga pri svom glasovanju stavio na drugo mjesto. No najbolji nogometaš prošle sezone nesumnjivo je bio Cristiano Ronaldo. Zabio je 50 golova. Čini se da sve ono što je vrijedilo ranije sada ne vrijedi – izjavio je portugalski izbornik Fernando Santos, a prenose novine Marca.


Modrić je dobio 29 posto glasova, Ronaldo 19 posto, a egipatski napadač Mohamed Salah 11,2 posto glasova.




Juventus je opravdavao izostanak 34-godišnjeg napadača s dodjele priznanja.


– Ronaldo i ja nismo mogli doći jer je bilo malo vremena do naše iduće utakmice. Žao nam je zbog toga, no taj događaj nam se nije uklapao u raspored – rekao je Juventusov trener Massimiliano Alegri na konferenciji za novinare. To je uoči dodjele nagrada rekla i glasnogovornica Juventusa.


Nekadašnji portugalski vratar Vitor Baia također je htio da njegov sunarodnjak dobije nagradu, no ne smatra nepravednim što je naslov najboljeg otišao Modriću.


– Kao Portugalac volio bih da je nagradu The Best dobio Cristiano, no potrebno je biti sposoban analizirati što se dogodilo. Vjerujem da je Modrić također zaslužio tu nagradu. Potrebno je napraviti kompletnu analizu, ali ja vjerujem da bi bilo zasluženo i da je Ronaldo dobio priznanje – rekao je na toj konferenciji 48-godišnji Baia, nekadašnji vratar Barcelone i Porta.


– Modrić nije zaslužio da se govori o nepravdi jer je imao fantastičnu sezonu, no kažem volio bih da je Cristiano pobijedio. Također sam htio vidjeti i njega i Messija na priredbi. Cristiano i Messi trebali su prvi čestitati Modriću – dodao je.


Bivši vezni igrač Portugala, Luis Figo, također smatra da je Ronaldo mogao biti pobjednik, no istaknuo je kako je hrvatski kapetan zasluženo osvojio priznanje.


– Smatram da je Modrić zasluženo dobio nagradu nakon godine kakvu je imao. Osvojio je puno titula te sjajno odigrao na svjetskom prvenstvu. Nevjerojatan je igrač – rekao je 45-godišnji Figo, nekadašnji igrač Barcelone, Real Madrida i Intera.


– Svi nominirani igrači zaslužili su ovu nagradu, no samo ju je jedan mogao dobiti – dodao je.


Portugalski izbornik Fernando Santos tvrdi da je ondje učinjena dvostruka nepravda prema Ronaldu. Prošlosezonski najbolji strijelac Lige prvaka nije dobio priznanje niti za najljepši gol iako je bio uvjeren da će pogodak škaricama u četvrtfinalu Lige prvaka upravo protiv njegovog novog kluba Juventusa biti nagrađen.


– Kada najbolji pogodak u karijeri najboljeg igrača na svijetu ne dobije nagradu, to znači da se nešto čudno događa – rekao je Santos.