Perspektivni trener

Uveo Rudeš u prvu ligu i – otišao: Bišćan seli na klupu ljubljanske Olimpije

Hina

Foto Igor Kralj / PIXSELL

Foto Igor Kralj / PIXSELL



Bivši hrvatski nogometni reprezentativac koji je ove sezone kao trener uveo Rudeš u Prvu HNL u petak je i službeno potpisao dvogodišnji ugovor s ljubljanskom Olimpijom, lanjskim slovenskim prvakom.


»Radujem se novim izazovima. Olimpija je veliki klub s mnogo potencijala, a prilike za rad mogu osigurati uspjeh«, kazao je na predstavljanju u klubu hrvatski trener.Predsjednik Olimpije Milan Mandarić odlučio se na mjestu trenera angažirati Bišćana nakon što je ove sezone promijenio dvojicu koji nisu zadovoljili njegove kriterije i ponovila lanjski uspjeh jer je prvak opet postao Maribor. Mandarić koji je djelovao u engleskom nogometu kao vlasnik i menadžer nogometnih klubova i kazao je kako Bišćana zna još iz vremena kad je ovaj igrao za Liverpool i kako je uvjeren da će njegovi nogometaši s novim trenerom dobiti novu energiju i odluućnost.

»Analizirao sam ovogodišnje utakmice Olimpije i ulogu svakog igrača, nemamo mnogo vremena i odmah počinjemo s radom«, kazao je Bišćan.


Olimpiju prvo iskušenje u novoj sezoni čeka već 29. lipnja, u okviru prvog kruga kvalifikacija za Europsku ligu, pa je okupljanje igrača zakazano već za 10. lipnja.