SP Rusija

Utakmicu Hrvatska–Engleska u srijedu će suditi Turčin Cuneyt Cakir

Hina

Reuters

Reuters

Radi se o jednom od najboljih eurropskih sudaca koji nam je do sada sudio samo jednom i to prije četiri godina kada su »vatreni« na stadionu Maksimir pobijedili Srbiju 2-0 u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo



MOSKVA Susret polufinala svjetskog prvenstva između Hrvatske i Engleske u srijedu na stadionu Lužnjiki sudit će turski sudac Cuneyt Cakir.


Radi se o jednom od najboljih eurropskih sudaca koji nam je do sada sudio samo jednom i to prije četiri godina kada su »vatreni« na stadionu Maksimir pobijedili Srbiju 2-0 u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo.


Sudio je i Dinamu u kvalifikacijama Lige prvaka protiv Maribora u sezoni 2011/12. u kojoj su »modri« slavili 2-1.




Zanimljivo, pet puta je sudio Englezima i nikada nisu izgubili. Pobijedili su Škotsku, Švicarsku i Andoru, a remizirali protiv Gane i Ukrajine.


U Ligi prvaka sudi od 2010. godine, a na posljednjem SP-u u Brazilu sudio je tri utakmice pri čemu i polufinale između Nizozemske i Argentine.


Cakir je do sada na prvenstvu sudio samo dvije utakmice i to obje u prvoj fazi natjecanja. Vodio je dvoboj između Maroka i Irana (0-1) te Nigerije i Argentine (1-2).