Bizarna situacija

Ušao u povijest: Bivši igrač Hajduka isključen dvanaest minuta nakon nesportskog ponašanja

Ivana Vaupotić



Bivši U-21 reprezentativac Hrvatske Dino Mikanović u ponedjeljak navečer je ušao u povijest nogometa, ali više je nego sigurno da nije ponosan zbog toga. Naime, on je u dresu danskog Aarhusa postao prvi nogometaš na svijetu koji je zaradio isključenje s odmakom od dvanaest minuta nakon kršenja pravila nogometne igre.


Bizarno isključenje dogodilo se na utakmici 12. kola Superlige između Aarhusa i Lyngbyja (0:2). Glavni sudac Mads-Kristoffer Kristoffersen Mikanoviću je pokazao žuti karton zbog simuliranja u šesnaestercu suparnika na isteku druge minute nadoknade prvog dijela, a zatim je poslao momčadi na odmor. Nekadašnji igrač Hajduka teško je prihvatio javnu opomenu, smatrajući da je bio fauliran, te je na putu do svlačionice svoju frustraciju iskalio na plastičnim stolicama uz igralište.


Prema pisanju danskih medija, Kristoffersen je uoči početka drugog dijela pokucao na vrata svlačionice Aarhusa i obavijestio trenera Davida Jeana Nielsena da takvo uništavanje inventara na stadionu smatra nesportskim ponašanjem, te da si je tim činom nestašni Mikanović priskrbilo drugi žuti, odnosno crveni karton.




Izvjestitelji s utakmice izračunali su da je između razbacivanja stolica i isključenja prošlo dvanaest minuta. S igračem više na terenu Lyngby je u drugom dijelu zabio dva gola za pobjedu i roboj na deveto mjesto Superlige, čime je preskočio Aarhus za jedan bod.