Utakmica s Meksikom

Unatoč čudnom terminu, Čačić tvrdi da u SAD ide najjača reprezentacija

Hina

Ante Čačić, Foto: D. LOVROVIĆ

Ante Čačić, Foto: D. LOVROVIĆ

Jasno je da je u zgusnutom kalendaru nemoguće pronaći termin za susret izvan Europe i s ovakvim protivnikom, ali siguran sam da ćemo otići u Los Angeles s respektabilnom reprezentacijom. Meksiko je sjajan izazov kojem se svi veselimo«, rekao izbornik Čačić



ZAGREB Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić izjavio je kako će na prijateljsku utakmicu protiv Meksika, koja će se igrati 27. svibnja u Los Angelesu povesti najjaču reprezentaciju koju će u tom trenutku moći imati s obzirom da se ne radi o službenom FIFA-inom terminu, a toga vikenda se u većini europskih zemalja, pa tako i u Hrvatskoj, igraju ili utakmice posljednjeg prvenstvenog kola ili finala kupa.


»Svjesni smo, naravno, da se ne radi o službenom FIFA terminu za prijateljske utakmice, kao i da u dosta zemalja tih dana završavaju nacionalna natjecanja te da nećemo moći računati na sve igrače. Ići ćemo u Los Angeles s najjačom reprezentacijom koju ćemo u tom trenutku moći imati, a već je velik broj igrača izrazio želju za igranjem te utakmice.


Ne iznenađuje me želja igrača za tim putovanjem jer se radi o povijesnom susretu, prvom na tlu Sjeverne Amerike što će sigurno razveseliti brojne navijače Hrvatske u tom dijelu svijeta. Jasno je da je u zgusnutom kalendaru nemoguće pronaći termin za susret izvan Europe i s ovakvim protivnikom, ali siguran sam da ćemo otići u Los Angeles s respektabilnom reprezentacijom. Meksiko je sjajan izazov kojem se svi veselimo«, rekao izbornik Čačić.


Hrvatski nogometni savez (HNS) objavio je u utorak kako je dogovorio prijateljsku utakmicu protiv Meksika u Los Angelesu na legendarnom stadionu Memorial Coliseum.Hrvatska je protiv Meksika, koji je trenutačno jedno mjesto slabije plasirana od »vatrenih« na FIFA-inoj ljestvici, Hrvatska je 16., a Meksiko 17., igrala četiri puta. Nakon dvije pobjede Hrvatske u prijateljskim susretima tijekom devedesetih, Meksiko je upisao dvije pobjede na svjetskim prvenstvima – 2002. u Japanu (1-0) i 2014. u Brazilu (3-1).