Nakon financijskih problema

Ugasio se nekad talijanski prvoligaš Palermo

Portal Novilist.hr

Bivši riječki nogometaš Igor Budan u Palermu je nakon završetka karijere obnašao funkciju "team-managera"/Foto REUTERS

Bivši riječki nogometaš Igor Budan u Palermu je nakon završetka karijere obnašao funkciju "team-managera"/Foto REUTERS

Bivši riječki nogometaš Igor Budan upravo je u Palermu proveo najveći dio svoje nogometne karijere, a Mato Jajalo za njih je potpisao nakon što je naprasno pobjegao s priprema Rijeke u siječnju 2015. godine



PALERMO Talijanski mediji potvrdili su kako je sud u Palermu prihvatio prijedlog tužitelja i proglasio nelikvidnim nekad prvoligaški nogometni klub Palermo.


Klub koji je postigao velike sportske uspjehe sudjelovajući nekoliko puta i u Europskoj ligi, ugasio se nakon što sudac nije prihvatio deset milijuna eura obitelji Zamparini jer navedena cifra nije dovoljna za pokriće svih dugova.


S financijskim problemima talijanski klub se već dugo borio, a još 2015. godine bili su sudionici talijanske Serie A. U međuvremenu su ispali u Serie B, a na ljeto 2019. su zbog nepravilnog poslovanja odnosno financijskih dugova izbačeni u četvrtu ligu talijanskog nogometa.




Bivši riječki nogometaš Igor Budan upravo je u Palermu proveo najveći dio svoje nogometne karijere, a od 2013. do 2014. godine bio je i na funkciji “team-managera” tada talijanskog drugoligaša. Bivši veznjak Rijeke Mato Jajalo u siječnju 2015. naprasno je pobjegao s priprema Rijeke da bi dva tjedna kasnije potpisao za Palermo koji je tada bio član Serie A, a ondje se Jajalo zadržao sve do ovoga ljeta kada je prešao u Udinese.