Upozorenje zbog krvi na travnjaku

Uefa: Kazahstanski Šahter mora prestati s ritualnim klanjem ovaca

Hina

Uefa je danas upozorila kazahstanski Šahter iz Karagandija da će protiv njega pokrenuti disciplinski postupak ukoliko nastavi sa praksom ritualnog klanja ovaca na centru terena uoči europskih utakmica, objavio je britanski dnevnik Guardian



ZAGREB/LONDON – Uefa je danas upozorila kazahstanski Šahter iz Karagandija da će protiv njega pokrenuti disciplinski postupak ukoliko nastavi sa praksom ritualnog klanja ovaca na centru terena uoči europskih utakmica, objavio je britanski dnevnik Guardian.


Zadnji puta to se dogodilo prošlog tjedna na stadionu Astana Arena dan prije utakmice posljednjeg pretkola Lige prvaka protiv Celtica, koju je Šahter dobio sa 2-0. Uzvrat je večeras u Glasgowu.Direktor Uefinih natjecanja Giorgio Marchetti je u pismu čelnicima kazahstanskog Šahtera istaknuo da se takve stvari neće tolerirati.

»Iako ovakvi postupci imaju duboke korijene u nacionalnim kulturama, smatramo da njima nije mjesto na sportskim događajima. Neprimjereno je i nećemo tolerirati klanje životinja na nogometnim terenima uoči, za vrijeme ili nakon utakmica koje su pod okriljem Uefe. Ukoliko se to ponovi, naša disciplinska tijela pokrenut će istragu«, istaknuo je u pismu Giorgio Marchetti.


Šahter iz Karagandija najugodnije je iznenađenje ovosezonskih kvalifikacija za Ligu prvaka. Već su izbacili favorizirani bjeloruski BATE Borisov i albanski Skënderbeu, i imaju velike izglede da se plasiraju u Ligu prvaka budući da na uzvrat posljednjeg pretkola kod Celtica dolaze sa prednošću od 2-0.