Rusija naših snova

U Rijeci predstavljena Dalićeva knjiga, oživljeni dani ponosa i slave…

Marko Cvijanović

Zlatko Dalić, Ćiro Blažević i Nenad Gračan/Foto I. TOMIĆ

Zlatko Dalić, Ćiro Blažević i Nenad Gračan/Foto I. TOMIĆ

Radujem se što sam u Rijeci, na kraju krajeva ovdje sam kao trener Rijeke proveo lijepih godinu dana. Ova knjiga bit će trajni zapis svega onoga što se događalo u Rusiji i onoga što sam ja doživio kao izbornik. I da se zna, nije Zlatko Dalić najzaslužniji za taj veliki uspjeh, zaslužni su u prvom redu naši igrači. Ova knjiga je zahvala njima – rekao je Zlatko Dalić



RIJEKA U velikoj dvorani Nadbiskupskog ordinarijata u Rijeci predstavljena je knjiga Zlatka Dalića »Rusija naših snova« u izdanju Sportskih novosti i uz prisustvo izbornika srebrnih ruskih junaka, njegova »mentora« Miroslava »Ćire« Blaževića, izbornika hrvatske U-21 reprezentacije Nenada Gračana, autora ovog zanimljivog štiva Dražena Antolića i glavnog urednika jedinog hrvatskog sportskog dnevnika Marija Zorka, ali i brojnih Riječana i Riječanki koji su još jednom željeli ovjekovječiti nekoliko trenutaka s tvorcem hrvatskog sportskog čuda. Kad su već Rijeka i nogomet u pitanju, simbolika je da su i Dalić, i »Ćiro«, i Gračan prije svojih izborničkih funkcija svojedobno sjedili za kormilom »bijelih«.



– Radujem se što sam u Rijeci, na kraju krajeva ovdje sam kao trener Rijeke proveo lijepih godinu dana. Ova knjiga bit će trajni zapis svega onoga što se događalo u Rusiji i onoga što sam ja doživio kao izbornik. I da se zna, nije Zlatko Dalić najzaslužniji za taj veliki uspjeh, zaslužni su u prvom redu naši igrači. Ova knjiga je zahvala njima – rekao je Zlatko Dalić i silno naljutio Miroslava Blaževića. U prvom redu pretjeranom skromnošću.