Drugoligaš Sesvete odustao

U NK Istri 1961 zadovoljni što ostaju prvoligaši

Hina

Snimio Damir ŠKOMRLJ / NL arhiva

Snimio Damir ŠKOMRLJ / NL arhiva

U taboru NK Istre 1961 s velikim su olakšanjem primili vijest kako je hrvatski nogometni drugoligaš Sesvete odustao od nastupa u kvalifikacijama za popunu Prve HNL, čime je pulski klub ostao prvoligaš



PULA U taboru NK Istre 1961 s velikim su olakšanjem primili vijest kako je hrvatski nogometni drugoligaš Sesvete odustao od nastupa u kvalifikacijama za popunu Prve HNL, čime je pulski klub ostao prvoligaš.


 Time su Puljani bez kapi prolivenog znoja ostali prvoligaši i sada se mogu u miru posvetiti novom ustroju kluba s obzirom da bi već idućeg tjedna vlasništvo kluba od ruskog poduzetnika Mihaila Ščeglova trebali preuzeti američki vlasnici.


 »Deset dana manje stresa, kako za igrače tako i za stručni stožer, za upravu i za sve one koji vole Istru 1961, to je definitivno«, komentirao je izvršni direktor kluba Neven Šprajcer odluku čelnika Sesveta.




 Trener Puljana Igor Pamić nije krio zadovoljstvo takvim epilogom ustvrdivši kako je »cijelo vrijeme govorio da će se samo kraj pamtiti«.


 »Sretan sam ovakvim ishodom. Protiv Sesveta bili bi favoriti, jer ako njih ne bi bili u stanju pobijediti, onda stvarno niti ne zaslužujemo Prvu ligu, no ovakav rasplet nam ipak više odgovara. Deset dana nije malo vremena, bit će to velikih deset dana, pogotovo u ovoj situaciji kad nas očekuje ustroj kluba«, poručio je Pamić.


Sesvećani su odustali od play-offa protiv Istre jer po Pravilniku HNS-a ne mogu domaću utakmicu igrati na svom terenu, nego bi Istru morali ugostiti u Zaprešiću ili u Kranjčevićevoj ulici.