Geir Bakke

Trener Sarpsborga uoči utakmice na Rujevici: Imamo 20-25 posto šanse za prolaz

David Čarapina

Foto V. Karuza

Foto V. Karuza



RIJEKANema stresa u Norvežana pred  utakmicu trećeg pretkola kvalifikacija za Europsku ligu protiv Rijeke. Razlog je jednostavan; poslije remija u Norveškoj nepoznanica između dviju ekipa nema. Zna se tko u susret ulazi kao favorit, a tko kao moguće iznenađenje kvalifikacijskog dijela Europske lige. Strateg Sarpsborga Geir Bakke s osmijehom je dočekao novinare pred kojima nije krio što ga večeras čeka.



– Čeka nas težak susret protiv puno boljeg protivnika koji ima znatno više europskog iskustva. Međutim, mi se radujemo utakmici. Nogomet nije nuklearna fizika i moja je procjena da imamo 20-25 posto šanse prolaska u sljedeće pretkolo natjecanja – kazao je Bakke koji, za razliku od nekih trenera, nije gubio vrijeme na moguće izlike u slučaju ispadanja.– Za nas vrijeme ne predstavlja problem, kao niti nadolazeći derbi protiv Bronna u prvenstvu. Ovo nam je najvažnija utakmica ove godine – izjavio je norveški strateg, koji je siguran kako zna sve što se treba znati o Rijeci.


– Rijeka je izuzetno agresivna i organizirana momčad koja može iskoristiti svaku našu grešku. Analizirali smo njenu igru te vjerujemo kako smo joj našli slabe točke. Na nama je da budemo kompaktni te da zabijemo prvi pogodak – sa smiješkom je kazao Bakke čiju momčad na njegovu radost nije pogodila niti jedna ozljeda.Treneru je društvo na novinarskoj konferenciji radio i 30-godišnji stožerni lijevi bek Joachim Thomassen, »škrt« na riječima.– Rijeka ima nešto za dokazati, za razliku od nas kojima je ovo prvi europski izlet. Mi ćemo uživati na terenu, ali tko zna – lopta je okrugla i sve je moguće – kazao je Thomassen.Jedno je sigurno – protivnik koji nema što izgubiti, najopasniji je protivnik.