Najavili odlazak

Trener Istre 1961 o neizvjesnoj situaciji: Sutra je trening pa ću vidjeti tko će se od igrača pojaviti

Hina

foto D. ŠKOMRLJ

foto D. ŠKOMRLJ



Prema očekivanjima nogometaši Hajduka slavili su u nedjeljnom susretu u Puli protiv Istre 1961 sa 3-1 i došli na drugo mjesto ljestvice te je logično kako su treneri na konferenciju za novinare nakon susreta stigli u različitom raspoloženju.


“Ovaj tjedan bio mi je najteži period u dosadašnjoj trenerskoj karijeri. Cijela ova situacija se već previše odužila, zadnjih desetak dana priča se isključivo o prodaji kluba, a najmanje o nogometu i igrači su sve više okupirani time. Neki su već zatražili svoja prava koja imaju po ugovoru te su najavili odlazak iz kluba. Ne mogu reći da su klonuli, ali jednostavno se ovi problemi sporo rješavaju, a iščekivanje se sve teže podnosi,” kazao je trener Puljana Darko Raić Sudar.


“Upravo su pogreške mojih igrača i pad koncentracije plod stanja u klubu. Igračima ne zamjeram ništa, no takve greške naročito u prvom djelu susreta se ne smiju dešavati i ne mogu tolerirati. U drugom poluvremenu igrali smo puno kvalitetnije i to nam daje nadu,” istaknuo je Raić Sudar. 




Na upit novinara koji su igrači konkretno najavili odlazak iz kluba, s obzirom da se situacija nije promijenila po pitanju novog vlasnika, Darko Raić Sudar je odgovorio kako će doznati u ponedjeljak ujutro na treningu.


“Nemam odgovor na ovo pitanje. Sutra ujutro imamo trening pa ću vidjeti tko će se od igrača na njemu i pojaviti. U svakom slučaju, situacija je sve samo ne normalna,” poručio je trener Istre 1961 Darko Raić Sudar. 


Operativni direktor kluba Darko Podnar novinarima je prije utakmice izjavio kako nema što konkretno kazati, te nema nikakvih novosti.


“Još uvijek postoji kontakt s gospodinom Eduardom Brunnerom, ali realno gledajući situaciju, bliži smo drugoj opciji odnosno švicarsko-francuskoj grupaciji investitora”, kazao je operativni direktor Darko Podnar na kojem je pao sav teret sudbine kluba u ovom vrlo neizvjesnom trenutku. On je potvrdio kako se na utakmici s Hajdukom nije pojavio niti jedan od potencijalnih kupaca. Neizvjesnost se nastavlja…


Novi trener Hajduka Željko Kopić je tako startao pobjedom na klupi Splićana, a tri boda iz Pule izborena su odličnom igrom i s tri postignuta gola u prvom dijelu utakmice. 


“Znali smo da je teško igrati na Drosini i zato sam zadovoljan pobjedom te odličnom igrom u prvih 45 minuta dok smo u drugom djelu zadržali stabilnost u igri. Bili smo u teškom psihološkom momentu i upravo sam iz tog razloga zadovoljan ovom pobjedom,” kazao je Kopić koji je i domaćim igračima čestitao na igri i na, kako je rekao, “svemu što rade u ovim teškim trenucima”. Dodao je kako je tijekom proteklog tjedna obavio puno razgovora te kako mu je sada slika puno jasnija.


“Upravo takvom igrom kakvu smo prikazali u prvome djelu želimo pokazati navijačima kako ćemo se ubuduće u svakom susretu bacati na glavu jer samo takvim pristupom situacija će krenuti na bolje,” zaključio je Kopić.


U zadnjem susretu 16. kola Prve HNL u Puli su nogometaši Hajduka slavili protiv Istre 1961 s 3-1 (3-0) i došli na drugo mjesto ljestvice. 


Novi trener Hajduka Željko Kopić startao je pobjedom, a tri boda iz Pule izborena su odličnom igrom i s tri postignuta gola u prvom dijelu utakmice. 


Već u 8. minuti Splićani su poveli pogotkom Borje Lopeza koji je pospremio u mrežu odbijenu loptu nakon udarca Tome Bašića. U 42. i 43. minuti Hajduk koristi velike pogreške i neodlučnost obrane domaćina – Ante Erceg zabija za 2-0, a minutu kasnije Ahmed Said za 3-0 i rješenje utakmice. 


U 66. minuti je smanjio Makedonac Tome Kitanovski atraktivnim udarcem s 18 metara pod gredu, a u 90. minuti sudac je svirao kazneni udarac za Istru nakon kontakta Nižića i Ofosua. Crnoputi Nijemac je sam izveo udarac s bijele točke, ali je mu je Stipica obranio. 


Vodi Dinamo s 40 bodova, Hajduk i Osijek imaju po 28, a Istra 1961 je pretposljednja s 13 bodova, dva više od “fenjeraša” Rudeša. 


Pred 3000 gledatelja na stadionu Aldo Drosina sudio je Pajač iz Zeline. 


Strijelci: 0-1 Lopez (8), 0-2 Erceg (42), 0-3 Said (43), 1-3 Kitanovski (66)


Promašeni penal: Ofosu (Istra, 90+1)