Igrači uz izbornika

Trebao je odletjeti iz momčadi još u Liverpoolu: Otkriveno je kojom je rečenicom Kalinić iznervirao Dalića

Marko Cvijanović

Foto Igor Kralj / PIXSELL

Foto Igor Kralj / PIXSELL

Nikola Kalinić je našao je za shodno upitati izbornika Zlatka Dalića: “Kako to Kramarić može igrati prije mene?”… Tu je sve počelo. Trebalo je i završiti



NIŽNJI NOVGOROD Informacije iz svlačionice procurile su već poslije prijateljske utakmice s Brazilom u Liverpoolu… Nikola Kalinić našao je za shodno upitati izbornika Zlatka Dalića: »Kako to Kramarić može igrati prije mene?«… Tu je sve počelo. Trebalo je i završiti.


– Nezadovoljstvo? Niti ga ima, niti ga može biti! Ako je netko nezadovoljan, ne mora ni doći na avion u ponedjeljak, ne treba mi takav igrač – rekao je Dalić neposredno uoči odlaska u Rusiju.


Danas se vjerojatno kaje što Kaliniću vrata nije pokazao još na Anfieldu. Barem bi u momčadi imao igrača sretnog što putuje s hrvatskom na veliko natjecanje. Umjesto toga, progledao je Kaliniću kroz prste, smatrajući da će se njegov uzburkani duh smiriti. Ništa od toga. Ponovilo se još jednom protiv Nigerije, pa na prvom idućem treningu… Povratka više nije bilo. Povjerljive informacije otkrivaju da su Daliću uoči konačne odluke pomogli senatori u svlačionici, riječ kojih se najviše sluša, ali tako je jasno da izbornik »kockastih« nije imao drugog izbora. Kalinić će ostatak svjetske smotre pratiti na televizoru. Šteta što će jedno mjesto u momčadi ostati upražnjeno.




Ne zbog Kalinića, već zbog onih igrača koji su mogli biti na njegovom mjestu (Santini, Čop, Brekalo, Halilović…). Sretni.


Uzgred, nije Dalić jedini izbornik u Rusiji koji se bori s taštinama igrača. Brazilski napadač Roberto Firmino ušao je u igru protiv Švicarske u 79., argentinski golgeter Gonzalo Higuain protiv Islanda tek u 84. minuti, zvijezda »Juventusa« Paulo Dybala ostao je na klupi… Očito je do karaktera igrača. Kako to Firmino, Higuain i Dybala mogu, a Kalinić ne može biti na klupi…