Trener »Krka«

Tomica Veljačić: Bilo bi sjajno kad bi Krk i Opatija zaigrali Drugu HNL

Ivan Volarić

Foto: Vedran Karuza

Foto: Vedran Karuza

Nama je cilj ostati među prvih pet na ljestvici i mislim da je to naša realnost u ovom trenutku. Vinogradar i Opatija su igrački trenutno jači od nas – kaže Veljačić



RIJEKA Nogometaši »Krka« subotnjim gostovanjem kod »Trnja« no zapolovit će u proljetni dio sezone u Trećoj HNL – zapad. »Boduli« u drugi dio sezone ulaze s trećega mjesta, sa željom da što bolje odrade sezonu, ali bez ikakvih rezultatskih imperativa budući da su jedini klub iz trećeligaškog vrha koji nije zatražio drugoligašku licencu.


Trener Tomica Veljačić u drugi dio sezone ulazi bez iskusnog braniča Matea Damiša i veznjaka Nike Jovića, dovedeni su neki »novi klinci«, uglavnom iz Četvrte HNL, vraćen je i lijevi bek Nikola Totić…



Boduli za razliku od Opatijaca nisu odgodu prvoga proljetnog kola iskoristili za odigravanje još jedne pripremne utakmice.– Odradili smo međusobnu utakmicu, dobar trening… Sigurno da nas je ova odgoda malo poremetila, iako s druge strane možda i nije loše što proljetni dio sezone otvaramo gostovanjem kod uvjetno slabijeg »Trnja« nego kod »Dubrava«. Opet, ovo donosi još jednu radnu srijedu… – kaže Veljačić.




– Kada podvučemo crtu mislim da smo za nijansu slabiji nego što smo bili u prvom dijelu. Istina, vratili smo Totića, međutim pitanje je kada će dobiti papire za registraciju. Radili smo do zadnjeg trenutka na dovođenju jednog igrača u veznom redu, međutim od toga vjerojatno neće biti ništa jer na regiji, u Četvrtoj ligi, nema igrača koji bi zadovoljio potrebe Treće lige. Unatoč svemu tome nastojat ćemo na proljeće napraviti najviše što je moguće s time da bi na ljeto napravili redizajn ekipe – govori trener »Krka« koji je radeći plan zimskih priprema vodio računa o tome da će njegova momčad na proljeće igrati u europskom ritmu: subota – srijeda – subota. Naime, zbog nadolazećeg SP-a sezona brzo završava pa će trećeligaši igrati u ubrzanom ritmu.



Došli: Marin Turkalj (Orijent), Armando Begić (I. Bistrica), Deni Bedenik (Halubjan), Nikola Totić (Muscat) Otišli: Luka Turčić (Vihor), Niko Jović (Čapljina), Mateo Damiš (Leoben), Andrej Nenadić (prekida karijere), Josip Zec (Maksimir), Antonio Grlj (Koper), Matko Budan (?).


– Očekuje nas s Kupom čak 19 utakmica u tri mjeseca! Koncipirali smo pripreme kako bi se igrači što bolje adaptirali na ono što ih čeka na proljeće. Zato mislim da nam je roster malo kratak jer bit će povreda, kartona… Nama je cilj ostati među prvih pet na ljestvici i mislim da je to naša realnost u ovom trenutku. »Vinogradar« i »Opatija« su igrački trenutno jači od nas.


Kaže Veljačić da iako »Krk« nije tražio licencu za viši rang natjecanja to ne znači da su u klubu u potpunosti odustali od takvih ambicija u idućim sezonama.– Moraju se najprije stvoriti preduvjeti, financijski i insfrastrukturalni, da bi se na neki način ležerno otišlo u Drugu HNL. To je zaključak Uprave i mene kao trenera. Daj Bože da »Opatija« uđe, a onda u dogledno vrijeme i »Krk«. Mislim da bi to za nogomet u ovoj regiji bila odlična stvar – rekao je Veljačić.