Turski velikan

To bi bilo pojačanje: Tudor želi Turana u Galatasarayu

Hina

Turan, 30-godišnji turski reprezentativac, bio je ljetos u razgovorima s čelnicima Galatasaraya



Galatasaray bi htio dovesti iz Barcelone turskog veznog nogometaša Ardu Turana, rekao je trener turskog kluba Igor Tudor.


»Arda je veliki igrač te jedan od najvažnijih igrača u povijesti turskog nogometa. Volio bih da dođe u Galatasaray«, rekao je Tudor za televiziju beIN Sports. »Puno se govori o Ardi ali od ljeta nismo razgovarali s njime«, dodao je hrvatski trener.


Turan, 30-godišnji turski reprezentativac, bio je ljetos u razgovorima s čelnicima Galatasaraya. Oni su ga htjeli dovesti znajući da je nezadovoljan minutažom u Barceloni. Ove sezone pod novim trenerom Ernestom Valverdeom nije odigrao ni minute što zbog odluke trenera što zbog ozljeda. Ugovor mu istječe u ljeto 2020. godine a tržišna cijena mu se kreće oko 15 milijuna eura, podatak je Transfermarkta, internetske stranice specijalizirane za transfere nogometaša.




Od kada je 2015. došao iz Atletica nastupio je u 55 utakmica za Barcelonu zabivši 15 golova i asistiravši 11 puta. Barcelona je vodeća momčad španjolskog prvenstva s četiri boda više od Valencije. Galatasaray, pak, vodi u turskom prvenstvu s tri boda prednosti u odnosu na Basaksehir.


Tudor, 39-godišnji hrvatski trener, na klupi je Galatasaraya od veljače 2017.