Povratak šampiona

Tisuće fanova dočekale portugalske junake u Lisabonu

Hina

Tisuće portugalskih navijača dočekale su nove europske nogometne prvake / Foto Reuters

Tisuće portugalskih navijača dočekale su nove europske nogometne prvake / Foto Reuters



LISABON – Tisuće portugalskih navijača dočekale su u ponedjeljak u lisabonskoj zračnoj luci zrakoplov kojim su se novi europski nogometni prvaci vratili kući.


Portugalska nogometna reprezentacija u Lisabon je iz Pariza stigla zrakoplovom koji nosi ime legendarnog nogometaša Eusebija. Očekivano, najveći pljesak pobrali su kapetan Cristiano Ronaldo, izbornik Fernando Santos i 28-godišnji napadač Eder, čiji je pogodak u 109. minuti finala na Stade de Franceu šokirao domaćine Francuze, a Portugalcima donio prvi veliki trofej u povijesti.


Nacionalnim nogometnim junacima u ponedjeljak se poklonio i portugalski predsjednik Marcelo Rebelo de Sousa koji im je na posebnom prijemu uručio odlikovanja.




“Svima im zahvaljujem. Ovo odlikovanje za posebne zasluge nije dobila nijedna portugalska reprezentacija prije ove”, izjavio je portugalski predsjednik za nacionalnu televiziju.


Nakon prijema kod predsjednika, uslijedila je parada pobjednika ulicama glavnog grada i susret s navijačima u fanzoni u središtu Lisabona.