Svjetsko prvenstvo U-17

Težak poraz hrvatskih kadeta od Maroka na otvaranju

Hina

Hrvatsku sada čekaju popravni ispiti protiv Paname i prvaka Azije Uzbekistana, no naše nade, prema prikazanome iz prve utakmice, očekuje teška zadaća

FUJAIRAH/ZAGREB U prvom susretu C skupine Svjetskog prvenstva za nogometaše do 17 godina u Ujedinjenim Arapskim Emiratima Hrvatske je poražena od Maroka 1:3. Iako je po prognozama stručnjaka bila među favoritima za osvajanje naslova, hrvatska U-17 vrsta otvorila je Svjetsko prvenstvo u Emiratima teškim porazom. Izabranici Ivana Gudelja izgubili su prvu utakmicu zbog katastrofalnog prvog poluvremena i velikih pogrešaka obrane koja je Marokancima dopustila čak tri laka zgoditka. Alen Halilović i njegovi suigrači tako su razočarali na startu prvenstva, a sada u pitanje dolazi i plasman u osminu finala, u koju ulaze dvije prvoplasirane selekcije iz svake skupine, te najbolje četiri od ukupno šest trećeplasiranih. Hrvatsku sada čekaju popravni ispiti protiv Paname i prvaka Azije Uzbekistana, no naše nade, prema prikazanome iz prve utakmice, očekuje teška zadaća.Utakmica je počela sjajnom prilikom za Hrvatsku u 7. minuti, ali je Halilović umjesto mreže pogodio vratnicu. Taj promašaj se pokazao ključnim jer su Marokanci do poluvremena s tri pogotka kaznili poptunu smušenost naše obrane. U 27. minuti igrač Arminie Bielefeld Achahbar dobro je reagirao na povratnu loptu Jaadia, koji je prošao čak tri igrača naše obrane, te su Marokanci poveli 1:0. U 40. minuti Achahbar je postigao i svoj drugi zgoditak na utakmici, gotovo na identičan način kao i prvi, nakon što je Jaadi opet prošao po lijevoj strani hrvatske obrane. Sramotno prvo poluvrijeme za hrvatske kadete zaključio je iz klasičnog protunapada Jaadi u 45. minuti, kada njegov šut iskosa nije uspio obraniti vratar Marić. U 59. minuti Hrvatska konačno stiže do prvoga pogotka. Brodić je proigrao Murića, koji se oslobađa marokanskog braniča i precizno pogađa sam kut za 1:3. Odmah nakon što su krenuli s centra, marokanska obrana griješi, a Brodića kao zadnji igrač obrane ruši El Bouazzati, no američki sudac mu umjesto crvenog daje samo žuti karton. Gudeljevi izabranici dominirali su cijelo drugo poluvrijeme, no bez izrazite šanse, dok je u 80. minuti Marokanac Marzouk iz dva pokušaja nije uspio postići četvrti zgoditak za sjevernoafričku momčad. Mazrouk je u 88. minuti prošao i našeg vratara Marića, ali opet nije uspio pogoditi mrežu, a isti igrač je u sudačkoj nadoknadi ponovno propustio veliku priliku.Sljedeću utakmicu hrvatska U-17 vrsta igra 21. listopada u 15 sati protiv Paname.


Gledatelja: 2000. Sudac: Marrufo (SAD).Strijelci: 0:1 Achahbar (27), 0:2 Achahbar (40), 0:3 Jaadi (45), 1:3 Murić (59).HRVATSKA: Marić, Šunjić, Ćaleta-Car, Čuljak (Bočkaj, 31) , Murić, Lulić (Blažević, 77), Halilović, Roguljić (Brodić, 50), Filipović, Prce, Maloku.

MAROKO: Belkouch, El Bouzzati, Khadraoui, Achaoui, Amrabat, Sabbar, Arjoune, Boudadi (Samiki, 79), Jaadi (Jellal, 71), Achahbar, Sakhi (Marzouk, 73).