Doček heroja iz Rusije

TRG ĆE PUCATI PO ŠAVOVIMA Stotine tisuća navijača danas dolazi u Zagreb. Evo detalja dočeka

Ljerka Bratonja Martinović

Foto Denis Lovrović

Foto Denis Lovrović

Kako se očekuje daleko veći interes građana nego što ih središnji gradski trg može primiti, građani mogu reprezentativce pozdraviti i na putu od zračne luke prema središtu grada



ZAGREB Veličanstveni doček Vatrenih sprema se danas u Zagrebu, nakon što zrakoplov u kojemu su medaljom okrunjeni hrvatski reprezentativci sleti u zračnu luku.


redišnje okupljanje predviđeno je za 14.30 sati na Trgu bana Jelačića, a kako se očekuje daleko veći interes građana za doček hrvatskih nogometaša nego što ih središnji gradski trg može primiti, organizatori su omogućili građanima da reprezentativce pozdrave na ruti kojom će se od zračne luke kretati prema središtu grada. Njihov će avion sletjeti na stari putnički terminal – Pleso, pa uprava Zračne luke upozorava građane da nikako ne dolaze u novi putnički terminal, već na trasu kojom će nogometaši proći.


Tako se svi građani i navijači pozivaju da špalirom dočekaju Vatrene koji će se otvorenim autobusom kretati sljedećom trasom: Ulica Rudolfa Fizira – Zagrebačka ulica – Ulica Savezne Republike Njemačke – Avenija Dubrovnik – Avenija Većeslava Holjevca – Most slobode – Ulica Hrvatske bratske zajednice – Ulica grada Vukovara –Savska cesta – Rooseveltov trg – Trg Republike Hrvatske – Frankopanska ulica – Ilica – Trg bana Jelačića. Promet će čitavom rutom biti zaustavljen, a sve će pratiti pojačane policijske snage.




Očekuje se da će naše nogometaše u Zagrebu dočekati više od stotinu tisuća građana, mnogi iz drugih krajeva Hrvatske, pa će karte za vlakove i autobuse biti jeftinije. Za sve koji dolaze autobusima ili u vlastitom aranžmanu, bit će osiguran parking s istočne strane Zagrebačkog Velesajma, pored zgrade Ine, a do Glavnog kolodvora navijače će prevoziti autobusi ZET-a.


Okupljanje navijača na središnjem gradskom trgu očekuje se već od jutarnjih sati, a dolazak reprezentacije oko 14.30 sati. Vatrene će na Trgu dočekati Zaprešić Boysi, a uz navijačke pjesme najavljena je izvedba budnice »Moja domovina«, uz čije će se tonove u nebo pustiti tisuće crveno-bijelih balona. Prema najavama, Trg bi trebala preletjeti Krila Oluje, akrobatska grupa Hrvatskog ratnog zrakoplovstva. Dok građani budu slavili nezapamćeni uspjeh hrvatske reprezentacije, na Trgu će se puštati navijačke pjesme, a program će trajati oko sat vremena. Doček su organizirali Grad Zagreb i Udruga »Budi ponosan«, a redatelj je Krešimir Dolenčić.


Prema najavi iz Ureda predsjednice, Kolinda Grabar-Kitarović na Pantovčaku će u 17.30 sati uručiti odlikovanja i priznanja izborniku, igračima i članovima stručnog stožera Hrvatske nogometne reprezentacije te članovima delegacije Hrvatskog nogometnog saveza.