Operacija

TREĆA TRANSPLANTACIJA Ivan Klasnić noćas u Zagrebu dobio novi bubreg

P. N.

Snimio Ivica TOMIĆ

Snimio Ivica TOMIĆ

Nije poznato tko je donor, ali nakon dvije transplatacije od članova obitelji stvorena su antitijela protiv doniranih bubrega, tako da mu ovog puta donirani bubreg nije smio biti od nekoga iz obitelji



Bivši hrvatski nogometni reprezentativac po treći se put podvrgnuo transplantaciji bubrega, javlja portal Splitski dnevnik.


Ivan Klasnić noćas je u Zagrebu dobio novi bubreg!


 Bivši hrvatski reprezentativac prije deset godina saznao je za disfunkciju bubrega i od tada traje njegova životna bitka.




Nakon što je prvi put operiran 2007. godine, tijelo je odbacilo transplatirani bubreg koji mu je donirala majka, ali je zato druga transplatacije bubrega od oca bila uspješna.


Klasnić se u prethodna dva navrata nakon transplantacije osjećao dobro, čak je igrao i nogomet, no u zadnjih godinu dana nakon otkazivanja drugog transplatiranog bubrega tri puta je tjedno odlazio na dijalizu, piše Splitski dnevnik.


Kako doznajemo, Klasnić je sinoć operiran u Zagrebu, ovo mu je treća transplatacija bubrega. Nije poznato tko je donor, ali nakon dvije transplatacije od članova obitelji stvorena su antitijela protiv doniranih bubrega, tako da mu ovog puta donirani bubreg nije smio biti od nekoga iz obitelji.


Klasnić je operiran u zagrebačkom Merkuru, a zahvat je obavio abdominalni kirurg Stipislav Jadrijević.