Naglašeno

TOTALNI KAOS Kako može biti regularna liga u kojoj Rijeka (ne svojom krivnjom) igra pet utakmica zaredom kući?

Orlando Rivetti

Snimio Sergej DRECHSLER

Snimio Sergej DRECHSLER

Čudno bi jedino moglo biti to što se problematikom »zamjene domaćinstva« bave službene stranice HNS-a. Sve je po propisu u slučaju Rijeke i Rudeša, a o moraliziranju iz HNS-a je zaista smiješno govoriti



U totalnom kaosu starta HT Prva HNL, u kojoj se ne zna tko je kome domaćin i na kojem terenu, a još manje zbog čega, na službenim stranicama HNL-a, dakle Hrvatskog nogometnog saveza, počela je hajka na Rijeku i trenera Keka. Zbog toga što Rijeka nije pristala na zamjenu domaćinstva s Rudešom u 4. kolu.


Piše web stranica HNS-a:  Čekajući završetak sanacije igrališta i dalje se poseže za zamjenom domaćinstva… U akciji suradnje i razumijevanja ipak se pojavila jedna neočekivana reakcija za nemalo čuđenje, za glasnije ili tiše negodovanje«.


Rijeka je, naime, obavijestila nadležne da iz objektvnih razloga ne pristaje na zamjenu domaćinstva, predlagala je neutralni teren, ali je Rudeš odustao od Gorice ili Maksimira… Igrat će se na Rujevici u nedjelju od 18.30 sati.




Službena stranica »svih klubova« HNL-a nude i izjavu direktora Lokomotive (?),  Božidara Šikića.


 »Ogorčeni smo, Rijeka se ponijela nekorektno. Zar je u redu s nekim igrati triput na vlastitom igralištu? Vele da je tako htio njihov trener, ali Kek nije Rijeka! Iskaljuju se na jadnom Rudešu unatoč tome što su usaglasili maksimalnu tolerantnost dok traju zahvati na travnjacima, predomislili su se, prekršili fair-play, poništili svog zastupnika na toj sjednici Deana Šćulca. Nek im bude na savjesti«.


Rudešov dom, Kranjčevićeva bit će, navodno zgotovljen do sredine rujna… Prošlo je prvenstvo završeno sredinom svibnja!


Kako može biti regularno prvenstvo u kojem će Rijeka odigrati čak pet utakmica zaredom (ne svojom voljom…), na svom stadionu, a potom gostovati kod Dinama, te u osmom kolu kod Lokomotive? Dinamo će na prvo gostovanje do  Gorice u 7. kolu, pa ugostiti Inter, da bi u posljednjem kolu prvog kruga putovao u Split!


Čudno je da direktoru Lokomotive smeta što će Rijeka s Rudešom triput igrati na Rujevici ako znamo da Lokomotiva i Dinamo igraju stalno u »istom dvorištu«.


Nebitno je što mnogi misle da su dva zagrebačka kluba, s Maksimira i Kajzerice, u incestualnom odnosu… Čudno bi jedino moglo biti to što se problematikom »zamjene domaćinstva« bave službene stranice HNS-a. Sve je po propisu u slučaju Rijeke i Rudeša, a o moraliziranju iz HNS-a je zaista smiješno govoriti.