Riječki klub pred povijesnim transferom

Sve dogovoreno s Leicesterom: Kramarić na liječničkom pregledu!

Ivan Volarić

Foto R. Brmalj

Foto R. Brmalj

Odšteta u cijelosti ide "Rijeci" budući da je predsjednik Damir Mišković još ranije razriješio sve financijske repove prema "Dinamu", odnosno igraču koji je pristao raskinuti klauzulu o fiksnoj odšteti



RIJEKA Prema informacijama s otoka Andrej Kramarić odrađuje liječnički pregled nakon kojega bi trebao uslijediti potpis ugovora s “Leicester Cityjem”. Sve to jasno sugerira da su dogovoreni svi detalji oko njegova transfera s Kantride na “King Power” stadion.


Do kasnih sata ponedjeljka vodili su se završni pregovori u trokutu “Rijeka” – “Leicester City” – Andrej Kramarić. Najbrže su sve definirali “Rijeka” i “Leicester City” koji će  za darovitog napadača platiti deset milijua eura.


Odšteta u cijelosti ide “Rijeci” budući da je predsjednik Damir Mišković još ranije razriješio sve financijske repove prema “Dinamu”, odnosno igraču koji je pristao raskinuti klauzulu o fiksnoj odšteti.




Nakon klubova dogovor je s “Leicester Cityjem” postigao i igrač koji bi trebao zarađivati oko milijun i pol eura po sezoni. U pregovorima se pojavila i “Chelsea”, ali samo kao klub koji si je osigurao eskluzivno pravo prvotkupa Andrejova ugovora od “Leicester Cityja” na ljeto, a ukoliko “lisice” ispadnu iz lige. Na tome je navodno inzisitrala obitelj Kramarić, “Rijeci” je ionako svjedeno što će se događati s darotivim napadačem za nekoliko mjeseci. Kramarić bi se trebao odmah priključiti svoje novom klubu i trenirajući u Leicesteru čekati izdavanje radne dozvole.


Inače, Kramarićev transfer po svemu sudeći bit će jedini ove zime s Kantride. “Dnjipro” je privremeno odustao od kupnje Marina Leovca jer su Ukrajinci shvatili da ga ne mogu registrirati za europske nastupe na proljeće. “Dnjipro” je smanjio ponudu na 1,8 milijuna eura (bilo je dogovoreno 2,5 milijuna eura odštete), a “Rijeka” to glatko odbila. Postoji mogućnost da se ovaj transfer realizira na ljeto.