Oduševljen Rujevicom

Šuker u Rijeci: Suđenje? Bit ćemo pametniji u srijedu, čekam izvješće

Marko Cvijanović

Foto I. Tomić

Foto I. Tomić

Bit ćemo pametniji u srijedu – kaže Šuker koji koristi svaku priliku da bi pohvalio riječku nogometnu priču



RIJEKA Predsjednik Hrvatskoga nogometnoga saveza, Davor Šuker, pomiješanih je emocija napustio rujevički stadion. Prvoga čovjeka hrvatskoga nogometa oduševilo je nogometno ozračje na tribinama, a razočaralo ponašanje nekih aktera na travnjaku. Iako se štošta može prigovoriti sucima sinoćnje utakmice, Šuker nije želio komentirati njihove odluke. Još ne…


– Pričekat ću, kao i uvijek, izvješće Sudačke komisije. Ne bi bilo primjereno da predsjednik odmah poslije utakmice komentira suđenje, postoje oni koji se time bave. Bit ćemo pametniji u srijedu – kaže Šuker koji koristi svaku priliku da bi pohvalio riječku nogometnu priču.


– Rijeka se i ovaj put pokazala kao pravi nogometni grad, ozračje na tribinama je zaista sjajno. To je ono što me svaki put obraduje kad dođem ovdje. »Osijek«? Čeka ga grčevita borba za ostanak, to se osjeti i znam da igračima nije lako, ali nije mi se svidjelo to njihovo izležavanje na terenu. Volio bih da se na hrvatskim terenima igra muški nogomet.




S obzirom na dobra riječka iskustva, Šukeru se namečne logično pitanje: postoje li izgledi da Rujevica uoči odlaska »kockastih« u Francusku bude domaćin jedne prijateljske utakmice?


– Poslije prijateljskih utakmica protiv Izraela i Mađarske znat ćemo termine. Reći ću samo ovako: sve je moguće.


Šuker je nedavno na predsjedničkim izborima u FIFA-i svoj glas dao pobjedničkom kandidatu Gianniju Infantinu, koji kani provesti najavljene reforme, očistiti nogomet od skandala i opet ga učiniti »najljepšom igrom«.


– Što kaže Infantino? Da će nogometnim zemljama biti jako fino. Europa u svakom slučaju ima priliku profitirati s Infantinom, koji će, uvjeren sam, provesti najavljene reforme za dobrobit nogometa – zaključio je Šuker.