Demantirao Gazzetu

Šuker o pregovorima s Ancelottijem: Falsa notizia

Hina

Davor Šuker, Foto: D. ŠKOMRLJ

Davor Šuker, Foto: D. ŠKOMRLJ

Razočaran sam što je svjetski ugledni medij, kao što je La Gazzetta dello Sport, izvor ovakve dezinformacije, tipične 'falsa notizia', kakvu uobičajeno plasiraju manje respektabilni mediji u potrazi za senzacijama.



Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker u četvrtak je na napise »La Gazzette dello Sport« o navodnim pregovorima s Carlom Ancelottijem o preuzimanju hrvatske reprezentacije nazvao dezinformacijama.


»Razočaran sam što je svjetski ugledni medij, kao što je La Gazzetta dello Sport, izvor ovakve dezinformacije, tipične ‘falsa notizia’, kakvu uobičajeno plasiraju manje respektabilni mediji u potrazi za senzacijama.


Mogu samo reći kako je izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić i da smo svi isključivo fokusirani na utakmice protiv Grčke u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo«, izjavio je, kako prenosi internetski portal HNS-a, Davor Šuker.




Prema pisanju »La Gazette dello Sport«, HNS navodno pregovara o tome da Ancelotti, ako se Hrvatska plasira na SP, vodi »vatrene« samo na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.


»Naviknuti smo da većina hrvatskih medija požuri prenijeti ovakvu neistinu. Kod nas svaka vijest koja za cilj ima destabilizaciju ili omalovažavanje Saveza dobije zapaženi prostor u medijima.


To, nažalost, nije ništa novoga, ali mi ćemo nastaviti raditi u interesu hrvatskog nogometa. Zato uoči ovih odlučujućih utakmica pozivam sve na zajedništvo, a medije na objektivnost i na istinu«, izjavio je predsjednik HNS-a Davor Šuker.