Vjerovali ili ne

Sudac natjerao nogometašice da igraju »kamen, škare, papir« jer je zaboravio novčić

Hina

Zaboravni sudac zaradio je tri tjedna suspenzije/Foto Arhiva NL

Zaboravni sudac zaradio je tri tjedna suspenzije/Foto Arhiva NL

McNamara je na tu ideju došao 26. listopada na utakmici ženske lige između Manchester Cityja i Readinga. Zaključivši kako je ostavio novčić u svlačionici, nije se vratio po njega, već je pronašao alternativu



LONDON Engleski nogometni sudac David McNamara dobio je suspenziju jer je, zaboravivši novčić kojim se određuju strane i posjed lopte na nogometnoj utakmici, natjerao igračice da igraju »kamen, škare, papir«.


McNamara je na tu ideju došao 26. listopada na utakmici ženske lige između Manchester Cityja i Readinga. Zaključivši kako je ostavio novčić u svlačionici, nije se vratio po njega, već je pronašao alternativu. Pozvao je kapetanice i zatražio od njih da odigraju dječju igru »kamen, škare, papir«.


Kapetanice, smrtno ozbiljne, odigrale su ono što se od njih tražilo. Kamen je pripao Steph Houghton (City) a škare Kirsti Pearce (Reading).




I cijela stvar time bi završila da se snimke nisu pojavile na društvenim mrežama i došle i do Saveza koji je odredio suspenziju u trajanju od tri tjedna »jer sudac nije djelovao u najboljem interesu igre«.