Novo lice Rijeke

Što su pokazale prinove? Velika očekivanja od Gavranovića, Kajevića, Mateia, Brezovca i Mejača

Ivan Volarić



Kako će izgledati izmijenjena proljetna “Rijeka”? Je li momčad konačno spremna za korak dalje i titulu prvaka Hrvatske? Koliko će u tome pridonijeti nova lica u “bijelom”? Dio odgovora na ova pitanja bit će jasan već u petak, a mi smo analizirali dosadašnji učinak u pripremama.


Josip Brezovec


Djelovao je tijekom priprema dosta umorno, trebala je ponovna prilagodba na hrvatske specifičnosti: dvoje napornih priprema u jednoj sezoni. Protiv Širokog Brijega je opet bio onaj stari, vukao je momčad prema pobjedi, svojim pristupom podizao temperaturu na i izvan terena. Kada je spreman u njega ne treba sumnjati.


Florentin Matei


Odigrao je tek jedno poluvrijeme tijekom kojega je pokazao hitrinu, namjeru da s loptom u nogama napadne igrača kada je to god moguće. Tehnički djeluje prilično dobro, no taktički je još izvan okvira. Protiv Širokog je u nekoliko navrata odlutao s loptom tamo gdje mu nije mjesto. Trebat će neko vrijeme da sve sjedne na mjesto


Asmir Kajević




Pokazao je najviše od svih igrača koji su stigli iako treba naglasiti i da mu je išla u prilog činjenica da je s momčadi od prvoga dana priprema, ali i da je u njegovu slučaju prag očekivanja bio puno niži. U konačnici nebitno! Pokazao je da nije defanzivni veznjak, kvalitetno se priključuje u  završnicu, nerijetko postiže pogotke…


Mario Gavranović


Klasa za sebe i to uopće nije sporno. Djeluje malo umorno, ali to je normalno budući da je stigao na polovici priprema. Ukoliko ostatak momčadi bude u stanju ubrzati igru neće biti problema, u suprotnom mogao bi imati poteškoća s »mesarskim« zahvatima suparničkih braniča koji ga neće štedjeti.


Aleš Mejač


Odigrao je jedno poluvrijeme nakon jednog treninga i pošteno priznao da tjelesno nije »top« što je razumljivo budući da je radio s drugom momčadi Maribora. Stigao kao pričuvno, vatrogasno rješenje u posljednji trenutak. Vjerojatno će tu ulogu odraditi korektno. Nešto više se od njega ni ne očekuje.