Rijeka opet ima krila

Stefan Ristovski: Srce mi je puno zbog pobjede “Rijeke”, a ne asistencija

Ivan Volarić

Foto D. ŠKOMRLJ

Foto D. ŠKOMRLJ

Ova momčad je pokazala da ima veliku kvalitetu – zaključio je 23-godišnji branič iz Skoplja



RIJEKA »Rijeka« ponovo ima – krila. Stefan Ristovski i Marin Leovac obilježili su premijernu pobjedu nogometaša »Rijeke« na novom stadionu na Rujevici. Lijevonogi branič Marin Leovac je zabio prvi, povijesni pogodak na Rujevici, na asistenciju kolege s desnog boka, makedonskog braniča koji je sudjelovao i kod druga dva pogotka. Leovac će ostati upamćen i kao prvi strijelac službenog pogotka na novom stadionu, ironijom sudbine možda i u svojoj oproštanoj utakmici u bijelom dresu. Naime, posljednjih dana vode se pregovori u trokuti »Rijeka« – PAOK – Leovac oko transfera lijevonogog braniča u Grčku. Spominje se odštetni iznos od milijun eura.


– Vidjet ćemo ovih dana kako će se situacija razvijati, ne mogu reći ništa više o tome u ovom trenutku – govorio je Leovac u miks zoni u utrobi rujevičkog stadiona i slatko se nasmijao na primjedbu da je ušao u povijest novoga stadiona zabivši prvijenac.


– Izgleda da sam postao čovjek za specijalne pogotke! Čestitam momčadi, odigrali smo dobru utakmicu i zasluženo pobijedili.


Nogometni stadion




O samom stadionu i ambijentu igrači su uglavnom govorili u superlativima. Doduše, uvijek je tako kada ne izostane ono najbitnije – pobjeda na travnjaku.


– Lijepo je kada pobijediš, a pogotovo na novom stadionu. Rujevica je pravi nogometni stadion, jedan od rijetkih u Hrvatskoj. Ambijent i navijači su nas opet nosili. Puno nam znači ta pobjeda, nadam se da ćemo sada krenuti u pozitivnu seriju – naglasio je Leovac.


Više od pobjede znači i dojam da su igrači »Rijeke« u nastavku utakmice počeli djelovati kao skladna cjelina.


– Baš smo si u svlačionici rekli da smo dobro izgledali. Nadam se da ćemo tako nastaviti –zaključio je Leovac.


Puno srce


Makedonac Stefan Ristovski definitivno je bio prvo ime utakmice, a budući da je u svim svojim nastupima u bijelom dresu ostavio dobar dojam to definitivno više ne može biti slučajno. Ivan Tomečak dobio je više nego dostojnu zamjenu.


– Kažete najbolji igrač utakmice… Iskreno, to me ne zanima već jedino  da je »Rijeka« pobijedila, da smo pokazali da možemo igrati dobar nogomet te da smo pokazali pravu reakciju nakon onoga kroz što smo prošli u posljednjih nekoliko utakmica. Baš sam sretan zbog pobjede, a ne toliko zbog asistencija – kaže Ristovski, koji je sudjelovao kod sva tri riječka gola protiv »Lokosa«, ali iskazao i veliku dozu mirnoće u trenucima kada je to bilo neophodno.


– Dajem maksimum svaku utakmicu, ali rekao sam srce mi je puno jer je »Rijeka« pobijedila, a ne zbog svoje igre – dodaje »Risto« koji je također biranim rječima govorio o rujevičkom ambijentu.


– Na Balkanu ima puno ovakvih malih stadiona s posebnom atmosferom. Što da kažem osim svaka čast na cijelom kompleksu. Dao sam maksimum za ovu publiku jer je željna trofeja, a mi ćemo dati sve od sebe da im na neki način uzvratimo.


Ova pobjeda mogla bi predstavljati svojevrsni psihološki otponac, označiti na svojevrstan novi riječki početak.


– Kako da ne? Nedostajalo je malo koncentracije u posljednjim utakmicama, no sada smo to pokušali nadoknaditi velikom željom i borbenošću. Ova momčad je pokazala da ima veliku kvalitetu – zaključio je 23-godišnji branič iz Skoplja.