Bruno Petković

Sretan sam što sam dio reprezentacije, nadam se da ću dobiti priliku

Ivana Vaupotić

Bruno Petković/D. JELINEK

Bruno Petković/D. JELINEK

Sretan sam što sam dio reprezentacije i uživam u svakom trenutku, no nisam ovdje kako bih sam sebe gurao u prvi plan. To su stvari o kojima brigu vode izbornik i stručni stožer – zaključuje Petković



ZAGREB Prije godinu dana ime Bruno Petković pratio je hrvatsku reprezentaciju putem medija i nije ni sanjao da će dvanaest mjeseci kasnije biti u u tom društvu. Danas, pak, nogometni stručnjaci tvrde da je taj 24-godišnjak iz Metkovića idealan tip centarfora za dvoboj s Azerbajdžanom na početku kvalifikacijskog ciklusa za EURO.


– Dugo sam se trudio da ovo postignem. Sada sam jako sretan jer sam pozivom u reprezentaciju naplatio sav rad i negativne stvari koje sam prošao. Sve što mi se sada događa je nagrada za uloženi trud. Maksimalno sam radio na sebi i nadao sam se da će doći ovaj trenutak – objašnjava Petković.


Sjajna sezona u Dinamovom dresu izbacila je njegovo ime u prvi plan. Kako u sportskoj javnosti, tako i kod Zlatka Dalića.




– Niti jedan igrač ne bi bio u profesionalnom sportu da nema ambicija. Nadam se da ću dobiti priliku, ali realnost je ono što odluči izbornik. Sretan sam što sam dio reprezentacije i uživam u svakom trenutku, no nisam ovdje kako bih sam sebe gurao u prvi plan. To su stvari o kojima brigu vode izbornik i stručni stožer – zaključuje Petković.