Sportski direktor »bijelih«

Srećko Juričić: Želja je zadržati i ojačati ovu ekipu!

Ivan Volarić

Srećko Juričić / Foto: D. ŠKOMRLJ

Srećko Juričić / Foto: D. ŠKOMRLJ

Postoje određeni upiti za neke naše igrače, ali to nije tako izraženo kao što se spominje. Još uvijek je prijelazni rok relativno daleko pa se sve aktivnosti još nisu zahuktale – tumači Juričić

RIJEKA » Sportski direktor »bijelih« Srećko Juričić tvrdi da je prodaja igrača posljednje o čemu na Kantridi razmišljaju kada je govora o predstojećem prijelaznom roku.    – Naš plan je da u iduću sezonu uđemo dovoljno jaki za iskušenja u Europskoj ligi, ali i za ona u domaćem prvenstvu. Želja nam je zadržati ovu ekipu, odnosno da u ovom sastavu počnemo pripreme za novu sezonu. Što se prodaje igrača tiče, to nam nije u prvom planu, cilj je stvoriti jaku i stabilnu ekipu. Naravno, ukoliko se pojavi ponuda koju nećemo moći odbiti, onda ćemo sjesti i vidjeti kako reagirati. Postoje određeni upiti za neke naše igrače, ali to nije tako izraženo kao što se spominje. Još uvijek je prijelazni rok relativno daleko pa se sve aktivnosti još nisu zahuktale – tumači Juričić, koji je s nekim igračima počeo pregovore oko produženja suradnje.  

  – Nekim igračima ističu ugovori, nekima ističu opcije produženja… Razgovaramo s njima, ali i igračima kojima ne ističu ugovori. S nekim igračima nećemo produžiti ugovor, a nekima ćemo se i zahvaliti. Rano je još govoriti o imenima jer prvenstvo traje.


  Rekli ste da želite stvoriti konkurentnu ekipu za europske izazove što znači da morate posegnuti za pojačanjima?  – Planiramo dovesti pojačanja na određena mjesta. Ako ekipa ostane na okupu, onda neće doći do puno promjena. I sada imamo snažnu ekipu, a što se tiče plasmana u skupine Europske lige, to nije imperativ. Imperativ je igranje u Europi, a uz dobre igre i dobru ekipu može doći i do novoga plasmana u skupine.   Mnogi tvrde da će »Rijeka« sve teže nalaziti pojačanja s obzirom na to da je letvica očekivanja sve viša, a financijski okviri ostali isti?  – Sigurno da se sve podiglo na višu razinu, a i očekivanja svih su veća. Mi u klubu znamo svoje prioritete, a oni su trenutno izgradnja kampa i stadiona, te igranje u Europi. Dokle god to nije ostvareno radit ćemo kao i do sada, jer smatramo da ćemo, nastavimo li tako, biti u vrhu – kaže Juričić.